tisdag 13 december 2011

Litet nysta blev Tibetmössa!

För ett tag sen kom ett syskonbarn lite blygt till mig med ett lila nystan i handen. Hon undrade om jag kunde göra något av det. Jag talade om vad jag trodde ett nystan (på 100 gr) kunde räcka till och så tittade vi på olika mönster, och slutligen kryssades sisådär en fem olika mössor för som lilla damen tyckte om. Och eftersom Tibetanska mössan från Järbo var en av dem och hade samma mastantal som garnet, Samo Twist bestämde jag mig för att sticka den.
Jag skall träffa lilla tjejen nu till helgen och då vore det ju kul att ha mössan klar. Hon vet inte vilken modell jag valt, det skall vara en överraskning. Och den var verkligen en snabbstickning! En nobelmiddag och en film så var den klar! Igår sydde jag ihop den och fäste trådarna. Stickad med stickor 8 och 9, mönstret är i vuxenstorlek, men jag förminskat något enl hennes huvudmått, så förhoppningvis passar den nu en 8-åring. Och förhoppningsvis gillar hon den!


För varje liten sak jag färdigställd på sistone, har käre maken muttrat något om sockar...
Kan det vara så att han väntar på sina raggisar som jag började på förra vintern?!
Kanske skall göra ett ryck och få dem färdiga, lite i smyg, så kan han få dem i julklapp!

5 kommentarer:

Mia stickar sa...

Jag stickade också under nobelmiddagen, det är väl inte ofint? :) Mössan blev ju jätteläcker, hoppas hon gillar den!

Rosenvante sa...

Men så söt och vilken fin färg. Du, den blir hon jätteglad för det är jag helt säker på.
Hm, du får vara lite snäller mot maken, tänk om han blir kall om fussingarna och blir förkyld och snörvlig och du vet ju hur män är när de är sjuka, så skynda nu på med sockorna. :)

Madeleine sa...

Jättefin mössa, den blir hon garanterat glad över! :)
Och karlar behöver varma fötter! (Och huvuden - min sambo har tappat mössan jag stickat till honom, så nu måste jag sticka en ny!)

Mon jardin en ik sa...

I.o.m. att jag var i Sverige kunde jag titta på Nobelfesten (den sänds inte i Holland) och satt faktisk och stickade jag med.Din mössa blev jättefin. Hoppas den passar 8-åringen.
Anje

Hedvig sa...

Oj så varm och gossig den såg ut! :)