fredag 16 december 2011

Julpyssel

Hur går det med julstöket!?
Jag drabbas sällan av julstress, och jag känner mig inte stressad nu heller, men jag skulle vilja dra ut på den här adventstiden liiite, lite till... Det är så mysigt med julpyssel och julstämning!

Den här veckan har jag jobbat ganska mycket och då blir ju kvällarna korta. Men vi har lyckats göra ett litet ryck varje kväll och fått gjort lite av varje. Det har blivit ett lass till tippen samt flaskpantning á 92 kr, skinkan har blivit griljerad och min obligatoriska 7-minuterskola kokad. En tvätthög blev struken och en skräplåda blev städad. T o m skorstenen blev sotad (av sotarn) så nu är det rent när tomten kommer! Julkorten är postade och igår kväll fick en liten tovad tomteluva en pälskant!


Stickade och tovade ett gäng små tomteluvor förra julen, bara för att det var kul. En luva och en fin rosett kan man pynta en vinflaska el likn med, bra gå-bort-present! Igår blev en liten luva extra fin, med grå pälskant från Gotland! Här pryder den en förtida julklapp vi fick i veckan! Julöl från det lilla bryggeriet (fd Spinneri) Ahlafors Bryggeri i magnum-flaska!! Den lär räcka till alla runt bordet på julafton!


Idag är jag ledig och nu njuter jag av en skön morgonstund. På tv:n är det Nyhetsmorgon och nyss lät reportern Lelle Modig dra sig genom en "julgranstratt" och bli inpackad i julgransnät, ha ha!!
Jag skall själv iväg och köpa julgran idag. Möter upp dottern och tar en sväng in på Ikea innan vi drar hemåt igen för lite fredagsmys. Det var länge sen hon var hemma nu, så det skall bli så mysigt att få rå om henne! Och imorgon skall vi knö ihop med släkten och alla andra på Jul på Liseberg, vi avslutar med middag på Le Village!

Önskar er en mysig 4:e adventshelg!

4 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Det låter som om läget är under kontroll. Jag stimmar inte så mycket heller. I många år jobbade jag uppe fjällen så då "vande" jag mig av med att fira med familj och hålla fast vid traditioner. Så jag gör lite som du, softar lite lagom.
Julafton firas hos Storebror som fixar ALLT. Toppen säger jag.
Trevlig helg i Götet.
Sarah

Bland nystan o papper sa...

Ha ha, jag såg också det där med Lelle. Han är ju störtskön, alltid roligt att kika på hans reportage.

Vad mycket trevligt du har framför dig :)

Ikväll blir här sista Sip & Knit innan årets slut.

Önskar dig en skön helg!

Mon jardin en ik sa...

Vad mycket du har hunnit. jag har inte riktig kommit igÍng efter Sverigeresan men det får bli som det blir.
Anje

Hedvig sa...

Härlig "flaskhatt"! :)