lördag 10 december 2011

Bonus-benvärmare och bakdag!

Jag fortsätter att tillverka lite bonus-julklappar! Det bästa med såna här små projekt är att dom går så fort att göra, så man får ju starta nya projekt mest hela tiden!!


Igår stickade jag klart ett par benvärmare som förhoppningsvis skall passa en liten tjej! Stickade i 100 gr ljusgrå Karisma med 3,5 stickor. Mönstret har jag hittat på och det blev riktigt bra! Töjbart och ett alldeles lagom lätt mönster. Det är resårstickning med 2 r, 2 a och växelvis ihoptagning + omslag åt höger resp. vänster, så det ser ut lite som en slingrande blandning mellan falska flätor och smockstickning.


Ett sidenband i övre hålraden blev lite extra piff. Har en tanke om att göra en i-cord med små vita pom-pom bollar på och sätta i... om jag får tid och lust.

Och stormen har slitit i husknutarna. Var tvungen att åka till affären en liten sväng igår, det var en del förödelse på vägen. Avspärrningar pga många nerblåsta takpannor. Stora fina julgranen på torget hade vält och vågorna slog högt över bryggorna. Väl hemma igen satte jag igång med lite julbak, hela tiden med önsketankar för att inte strömmen skulle försvinna!


Det blev mandelskorpor, saffransskorpor och kolasnittar. Snabb, enkel bakning som är svår att misslyckas med. Saffransskorporna blev jättegoda med perfekt konsistens, jag hade bara 0,5 gr saffran (1 gr i receptet) och det blev perfekt enl min smak. Kolasnittarna blev också perfekta! Lite, lite sega inuti som jag gärna vill ha dem! Mandelskorporna blev lite smaklösa, det är bara 0,5 dl socker i, vilket iofs är bra, men det skulle nog behövas lite mer eller någon annan smaksättare för att få dem lite "roligare".

Idag är det julmarknad på "byn", men det känns inte speciellt lockande att ge sig ut i blåsten, brrr...
Kanske får det blir en snabbsväng, ihop med loppis och blomsteraffären eller så stannar jag inne och bakar min mjuka julfavorit - Prästgårdens pepparkaka ur Sju sorters kakor, och startar någon ny liten stickning!

Ha en bra helg!!

11 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Det må jag säga! Flitens lampa har lyst starkt. Jag blev sugen på saffransskorpor när jag såg dina. Får se om tvtablån ger möjlighet till bak mellan all skidåkning.
Mönstret på benvärmarna tilltalade mig, riktigt fint.

Gunilla sa...

Jättesöta benvärmare! Själv ska jag strax göra hallontryfflar.
God fortsättning på helgen!

Kardemumma sa...

Så fina benvärmäre och du har söta blog.

Bland nystan o papper sa...

Fina benvärmare och så mycket gott du bakat, det vattnar sig i munnen :)

Ja vädret bråkar med oss, hoppas det lugnar sig lite nu och ger oss lite mysig snö istället.
Trevlig helg!

Maritas Maskor sa...

Så jättesnygga benvärmare! Det blir säkert uppskattat!
Visst är det suveränt med snabba projekt, så att man, som du säger, fort får börja på ett nytt :)
Skorporna och kakorna ser mumsiga ut!
Hoppas att ni inte blåser bort :)

nattugglan sa...

Så jättefina benvärmare, de blir nog tjejen överförtjust i ska du se. Roligt med sånt som går kvickt att sticka så man får börja på nått nytt.O bakverken ser goda ut.. skorporna ha jag aldrig bakat.. men knäcksmåkakorna dem ha jag gjort nån gång.Ha en bra helg

Rosenvante sa...

Vilka söta benvärmare eller rättare sagt väldigt vackra. Mönstret gör sig ju så fint.
Här har det blåst också, med grenar som ligger överallt. Har inte hört om det hänt nått annat här.
Just nu är det ganska stilla här och jag ska till o baka. Jag ska baka med saffran och nu blev jag ju sugen på dina skorpor, får jag tid över och framför allt ork kanske jag gör några också.
Hoppas vädret lugnat ner sig nu vid dig också och att du får en fin söndag.

Pysselfarmor sa...

Åh så snygga benvärmare!

Mia stickar sa...

Vilka fina benvärmare!

Mon jardin en ik sa...

Jättefina benvärmaren. Söt mönster och fin färg. Mmmmmm för alla fina kakor. Det vattnas.....
Anje

Madeleine sa...

Åh, vad snygga! Jag älskar benvärmare! :)