tisdag 8 mars 2011

Tummen upp för tå upp

Medan Vasaloppsåkarna gled i mål, gled jag i mål med mina första tå-upp-sockar stickade med magic loop (på rundsticka)! Hade det inte varit för den trilskande kroppen hade jag kört in på en mycket bättre tid! :-)


Sista strumpkurskvällen (som var för två veckor sen!) hos Madam Kruz var som vanligt härligt avkopplande. Det gjorde inget att min axel/nacke inte tillät mig att sticka så mycket. Jag hängde med i svängarna så att jag fattade galoppen med hur hälen stickades. Sen njöt jag av fika, trevligt sällskap, blädder i fina stickböcker och garnklappning.


Förra helgen tog jag mej an hälarna. Dom är gjorda med förkortade varv. En enkel metod, men väldigt svår att få snygg. Jag gjorde om mina hälar tre ggr tror jag, ändå är dom inte helt perfekta för ett granskade öga. Man måste dra åt maskorna jättehårt för att inte få fula hål. Nästa gång skall jag testa någon annan typ av häl. Avslutade med en picot-kant.


Passformen blev perfekt! Ränderna gör mej glad och garnet och dess tjocklek är perfekt!!

Garn: 2 nystan Sterk från Du store alpacka
Knitpro rundsticka 120 cm nr 3,5


Har börjat på ett par tå-upp-sockar även till maken, han tjatar ju så ;-) Stickar i samma garn, Sterk, i grått och kornbått. Tänkte vi skulle ha matchande sockar i familjen!

8 kommentarer:

Gunilla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gunilla sa...

Grattis till att du lärt dig den nya tekniken och till jättefina sockor! Kanske ska jag göra ett nytt försök att få kläm på detta nu. Ska också försöka hitta en lämplig kurs. Hoppas du blir av med problemen i axeln!

Anna sa...

hej jättefina sockor, tycker hälen ser fin ut! lycka till med nästa par!

4U2! sa...

Härliga färger!

Fijaffa sa...

Vad de ser sköna ut! Och så fina färger, precis MINA färger. Har sett många som skriver om tå-upp-sockor, börjar bli nyfiken... Måste ta reda på mer om det snart.

Sunna sa...

de är ju finfina sockarna

Tina sa...

Oj, så fina dom blev verkligen glad sockar!!
Har också inköpt Strek efter att jag läst om dina.Härligt mjukt garn med alpaca.

Anna sa...

vad fina och fina färger :)