lördag 19 november 2011

Plötsligt händer det!

Nu har jag "adventsstädat", allt känns rent och fräscht och de värsta (smutsigaste) fönstren är putsade! Det känns så himla bra att vara lite före sin tid för en gångs skull. Nu kan jag snabbt slänga upp stjärnor och annat i veckan för till helgen är jag bortrest och det blir adventsmys på annan ort (kommer nog ett inlägg om detta :))

Och för att belöna mig själv började jag klappa på lite garnnystan och fundera på kommande stickprojekt! Det måste man ju få göra när man gjort klart ett lila bakstycke, eller hur?! (Inget foto, hur kul är det att ta kort på ett slätstickat bakstycke...) Nu laddar jag och funderar på framstycken till mitt projekt, som jag skrev om i förra inlägget. Och under tiden nystar jag upp en liten ljuvlighet köpt på Loop i London! En handfärgad alpacka/silkehärva från Old Maiden Aunt Yarns.


Och plötsligt händer det! :-) Man ser att man har ett garn som bara är helt perfekt till något!
Färgen matchar ju mina bruna läderkängor perfekt med sin mjuka gammelrosa färg med svaga rostbruna skiftningar i. Det skall bli ett par benvärmare såklart!

Blev inspirerad när jag såg Mias fina benvärmare Velma! Men har inte bestämt om jag skall använda hennes mönster, något annat eller kanske något eget påhitt. Det kan jag ju klura på medan jag stickar vidare på mitt lila väst-projekt, som nu troligtvis blir ett koft-projekt, för garnet är väldigt drygt och räcker förmodligen till ärmar också! Visst är det roligt med en härlig stickning i händerna medan man funderar på kommande stickprojekt!

Ha en riktigt skön lördagkväll!

10 kommentarer:

Medea sa...

Det ser jättefint ut! Jag såg också Mias fina benvärmare och vem vet. Jag kanske också stickar ett par innan våren är här.

Bland nystan o papper sa...

Åh, vad avundsjuk jag är på att du putsat dina fönster ;)
Jag har väldigt lång startsträcka till det. Men det ju går fort när man väl börjat och sedan är det ju sååå fint och skönt, och så tänker man "varför väntade jag så länge!" ...

Önskar dig en skön sticklördag :)

Skarvtjärns Greta sa...

Perfekt garn och alldeles min färg

Rosenvante sa...

Jag blir också avis på dina rena fönster. Här har det regnat hela dagen och vi har spungit fram o tillbaka i stan och är så där lagom blöta o kalla.
Jag såg också Mias underbara benvärmare, funderade också på ett par faktiskt, men inte just nu bara.
Sen är det ju underbart med garn, det blir liksom aldrig gammalt, det kan ligga där i hyllan och helt plötsligt ser man det klart för sig, aha det är det som det ska bli.

Tina sa...

Tack!
Åå, just det, jag skulle ju tvätta fönstren idag! Hade passat fint i värmen, men nu fick jag roat mej istället... ;)
Jag fick just en bild skickad till mej från Lysekilsfärjan, på en helt fantastisk solnedgång.

Siv sa...

Rena fönster och ett vackert nystan garn som man vet vad det ska bli till! Kan nog inte bli bättre!!
Ha de' gott.

Sunna sa...

här är jag också ifatt med fönster, har haft semester ett par dagar, finfina benvärmare

Anna sa...

hej där sa du nått, tvätta fönstrerna. jag tycker tiden gått så fort, att det redan är advent till helgen!

Hedvig sa...

Men, vilket fantastiskt garn! *avis* ;)

teresa sa...

Det är roligt med "seendet", att om man låter tiden gå så ser man plötsligt helt nya saker. Garner o mönster (t ex) som varit helt ointressanta blir plötsligt finaste inspirationen. Kul! Lycka till.