söndag 29 maj 2011

Nu blir det garnvisning!

Helgen har varit intensiv. Vi hade tänkt åka på Hammarkullefestivalen igår, men struntade i det när vädret visade för mycket regn och istället fick vi tid över till en ordentlig och behövlig storstädning. Vi har haft besök av gäster och varit iväg och ätit både Mors-dag tårta och Mors-dag middag. Men det bästa av allt var nog fredagkvällen!

Vi startade med lite vin uppe på Heaven 23 i Gothia Tower Hotel, sen var det dags för Liseberg och min gamle idol Bryan Ferry! Fortfarande lika stilig och med sin härliga röst i behåll, och snygg var han iaf på långt håll ;-) Mycket nostalgi blev det, med flera Roxy Music-låtar. Kan säga att skivan Avalon var min mest sönderspelade skiva och många låtar ger mig fortfarande rysningar! Suck...

Ooops, sluta drömma, tillbaka till verkligheten. Jag skulle ju skriva om garner och affärer i London!! Jag hade en egen "knitmap" med till London, men tanken var inte att jaga runt till alla affärer på min karta, utan mer att ha koll på var dom fanns om jag skulle ha vägarna förbi. Det blev inga mängder, utan några väl valda lite lyxiga garner!


Till Islington och Loop var det dock jag som "styrde" vägen till, för denna affär som jag hört mycket om kändes ganska prioriterad! Affären var mindre än jag trott, men mysig med mycket fina garner, många riktiga dyrgripar. Affärsinnehavarna var jättetrevliga och det var både gamla och unga kunder inkl en hel del svenskar i affären. För att inte stressa mig gick familjen och tog en fika medan jag klämde och klappade på alla garner. Hjälp så svårt att välja, ville ju ha allt!! Men ekonomisk som jag är har jag en viss smärtgräns för vad en härva får kosta. Också måste det var mjukt också, inga stickiga garner för mig.

Till slut föll valet på ett underbart mjukt och handfärgat alpacka/silkegarn från Old Maiden Aunt Yarns. Då var det bara till att bestämma färg... inte så bara... Den ena färgen var ju härligare än den andra!!
Jag tänkte så här: köp nu inte färger som är nästan exakt samma som garn som redan finns hemma, och även om lockelsen finns att köpa en färg man inte brukar köpa, så köp inte färger som du inte trivs i!
Så då blev valet till slut .......härliga Strange Rock´n Rollers, mjuk melerad gammalrosa med lite inslag av svaga rost-toner......och glada mumsiga Eat Your Greens i sköna gröna toner! Och vilka häftiga namn!

Varuhuset John Lewis på Oxford street var ju inte svårt att glida in på för hit hade vi "vägarna förbi" flera gånger. Deras avdelning för garn, sybehöver och annat pyssel är stor och inspirerande. Garnsortimentet är stort, framförallt på Rowan garner men har kanske inte så mycket speciella garner som "sticker ut".
Här blev jag glad för plötsligt hittade jag Norogarnet Furin, som jag spanat på ett tag. Det hade jag faktiskt glömt att jag skulle titta efter i London, visste att det var mycket billigare där än hemma. Såg en uppstickad tröja på Strikk i Göteborg och blev väldigt sugen på något liknande. Men nästan 120 kr för 50gr är över smärtgränsen för mig.Nu hittade jag fem nystan i en av de färgbaden jag gillade, och betalade ca 80 kr/nystanet istället. Garnet är i bomull/silke/ull och skall stickas med stora stickor, och det passar bra att blanda in lite andra grövre och ojämna garner. Så detta ser jag fram emot att få göra en gles grov härlig sommartop av!

I Kingly Court, en "innergårds-galleria" mellan Regent street och Carnaby street hittade jag pyttelilla affären All the fun of the fair, som låg på 3:de våningen. Jag hade nog inte hittade dit om det inte hade hängt garnnystan utanför balkongräcket! Mycket små roliga saker och fina knappar men hittade dock inget som tilltalade mig och affärsinne-haverskan satt gömd bakom disken djupt försjunken i sin laptop och bemödade sig inte att titta upp och hälsa.

Sista dagen var jag inte så långt ifrån affären Patricia Roberts, söder om Hyde Park. Men då var fötterna trötta och jag kände mej nöjd med mina garnköp, så jag orkade faktiskt inte gå dit. Istället drack jag en god cider på Hard Rock Café och fick höra att Barack Obama var i stan (han fick ju hastigt lämna Irland pga askmolnet) och det ryktades att han kanske var på det stora lyxhotellet alldeles bredvid, där massor av poliser och mörka säkerhetsbilar cirkulerade runt. Lite spännande, men nu kunde jag ju inte sitta där hela dagen i hopp om att kanske få sen en skymt av honom. Vi skulle ju resa hem och förhoppningsvis slippa undan askmolnet vi med :)

Och tänk, när jag kom hem väntade ett mjukt trevligt DHL-paket på att bli hämtat!


Äntligen har mitt Karismagarn kommit, som jag beställde med Drops sommarrea på 30 %. Det blev restnoterat när jag beställde hos Garnaffären, så det skulle ta lite extra tid. Sen åkte vi till London och jag hade nästan glömt att jag beställt det. Detta är till ett höst/vinterprojekt, ni kanske redan listat ut vad det kan tänkas bli av dessa garner!? Just det, en bolero "Fritt etter Fana"! Även jag blev helt såld på denna fina bolero!

Ett ganska långt frivilligt garnköpstopp är hävt, det kändes som hyllorna började gapa tomma (stark överdrift). Det är så roligt att fylla på i garnlagret igen!!

9 kommentarer:

Mia stickar sa...

Oj oj oj, jag brukar bli alldeles förvirrad om det finns för mycke fint och vet inte vad jag ska köpa och har svårt att välja och det känns ofta som jag valt fel färg när jag väl kommer hem! Men du verkar ha kunnat plocka ut godbitarna!

Rosenvante sa...

Måste hålla med Mia, vilka godbitar. Sen måste jag ju erkänna att jag inte sett Fritt etter Fana förr, men den är verkligen underbar. Så den längtar jag verkligen efter att få se klar på din blogg.

Call design sa...

Mumsiga godisbitar du har funnit!

Fiff sa...

Vilket härligt garn! O Bryan Ferry, är han still going strong? Tycker han har sett lite sliskig ut ett tag..haha ;-) Men vilken röst han har! Jag gillar mest när han gjorde tolkningar av gamla jazzlåtar.

Sandra sa...

Oh, vilken trevlig blogg du har. Jag väntar hem en vän från London, kan knappt bärga mig...vill veta nu vad hon har gjort för fynd! Förhoppningsvis lika fina fynd som du har gjort./Sandra

Bland nystan o papper sa...

Åh, så mycket härligt garn!
Det är inte alltid lätt att välja.

Marie sa...

Härliga inköp och härlig resa. Jag gillar också John Lewis, kan gå runt och titta på nålar och saxar i flera timmar... Det känns bra att vara svensk i London just nu när pundet är så billigt.

Myggan sa...

Det ser ut som om du haft en lyckad resa. Smart att sätta familjen på café medans man försöker välja garn. Det ska jag försöka komma ihåg. =)
/Anna

Marianne sa...

Härliga garner du hittat :)