måndag 28 november 2011

Julstämning

Har varit till sydligare breddgrader för att få lite julstämning :-)

Närmare bestämt på en mini-semester till Malmö och Köpenhamn tillsammans med maken. Vi bodde i Malmö och passade på att julklappshandla i denna trevlig stad. Jag har varit där några gånger tidigare, men då har jag inte haft tillräckligt med tid att se mig runt och få nått grepp om stan. Men nu blev jag väldigt förtjust i denna stad med bra shopping, fina gamla hus, torg och kullerstensgator!


Tyvärr dåligt mobilfoto på ett av husen runt charmiga Lilla TorgJulkappar i träden på Gustav Adolfs Torg var ett trevligt julpynt!På fredag kväll var vi på Malmö Brygghus och avnjöt en liten ölprovning. Sen jagade maken runt bland Systembolagen på lördag fm för att få fatt i några av Brygghusets fåtal kakaoporter som fanns kvar! Själv gick jag runt i alla mysiga små affärer och gallerier, och klarade av några julklappsinköp!En butik fylld med fantastiska juldekorationer, en fröjd för ögat!!

En reflektion, eller två av Malmö; det finns hur många Espressohouse som helst, perfekt för mig som måste ha med en kaffemugg vart jag än skall! Och trots regn och november sitter man fortfarande ute och fikar och tar ett glas öl/vin på uteserveringarna, charmigt!!


På lördag tog vi tåget över till Köpenhamn. Solen sken och än märktes inga stormar av. Vandrade på Ströget och på en julmarknad (kommer inte ihåg vad torget hette) och när det började mörkna gick vi på Tivoli och julmarknaden där.


Temat i år var Rysk jul och vackra lampor och lökkupoler lyste upp. Många stånd med fina saker och olika drycker och mat att testa. Själv drack jag varm äpplecider och köpte fantastiska julgranskulor från Lisbeth Dahl!Hem kom vi igår, med tåg och buss utan förseningar, innan stormen slog till. Det var väldigt mysigt att komma hem och tända första ljuset och adventsfika medan vindarna började slita i husknutarna! Och söndagskvällen avslutades sen med strömavbrott och pannlampa :-)
Mysigt det med faktiskt!

8 kommentarer:

Tinas Garn sa...

Vad trevligt ni verkar ha haft det! Jag vill oxå åka till Malmö/Köpenhamn o gå i dina fotspår.......

Rosenvante sa...

Tack för den resetitten. Det är alltid så kul att få följa med och titta på fina bilder.
Låter som ni verkligen hade en skön helg.

Maritas Maskor sa...

Vilka härliga Bilder! och vilken affär, den med alla julprydnader!!

Chris B sa...

Det var kul att Du
besökt mina hemtrakter.
Härliga bilder och visst är
den lilla butiken Hökeriet
helt fantastisk!

Mia stickar sa...

Ni verkar ha haft en härlig tripp!

Garntrollet sa...

Vad trevligt det ser ut och så mysigt med alla tända lampor (även pannlampor!) :-)

Jisse, det var länge sedan jag var i Köpenhamn (typ slutet av 80-talet). På den tiden då det gick färjor (en snabb och en långsam, som ett år var billig att åka med... 1 kr, tror jag det var, de firade något jubileum och hade samma pris som när färjelinjen startade).

Mon jardin en ik sa...

Så trevlig ni hade. Jättefina bilder och en mysig avslutning på det hela. (Utom pannlampan förstås)
Anje

Hedvig sa...

Ser jättehärligt ut! :)