tisdag 15 november 2011

Lila idéer...

Tack för alla era kommentarer kring min virkade rosenväst!

Det blev lite stickstillestånd när den var klar. När jag närmade mig slutet var jag ju så ivrig att få börja på nya projekt, men när den sen var klar kändes de nya projekten plötsligt inte alls lika roliga. Så konstigt det kan bli…

Men jag började ändå så smått till slut, med ännu ett improvisationsprojekt i lila toner. Inte alls min färg egentligen, men så kan det kan bli ibland. Men fy så tråkigt det är att ta foto nu i vintermörkret!


Jag har 6 lila nystan Debbie Bliss Donegal Luxury Tweed som jag tänkte det skulle bli något västliknande av. Jag skall blanda in lite andra roliga restgarner och ni får gärna tycka till! Vilka garner skall jag blanda i? Det blir "to much" att ta med alla på bilden tycker jag. Det lutar åt det bruna med lilafärgade ploppar i.

Tanken är att bakstycket skall vara slätsstickat nerifrån och upp. Sen tänkte jag sticka sidorna sidledes om ni förstår vad jag menar. Och slutligen en bred kant runt hela västen med olika garn i rätstickning och/eller andra tekniker. Jag gillar skapandet och att se vad som kan växa fram medan man stickar, ibland blir inte idén lika bra i verkligheten och då får man tänka om. Att löpa upp och börja om stör mig inte, möjligen stör det att jag aldrig blir färdig, ha ha...

Så det här projektet kan sluta i något helt annat än jag tänkt från början, eller ingenting alls. Återstår att se…

3 kommentarer:

Rosenvante sa...

Blanda i det lurviga grå också det ser så fluffigt skönt ut (behövs ju inte så mycket)och varför inte lite av det rosa, det passar ju bra med brunt.
Det ska bli spännande att få se hur du gör till slut.

Mia stickar sa...

Jag hamnade på ett annat spår, det gröna, vet inte om det är kameran som lurar men jag tycker mig kunna ana lite gröna prickar i det lila!

Skarvtjärns Greta sa...

Jag tror att du känner vilka garn du vill plocka in. Du har en riktig känsla