söndag 2 oktober 2011

En sån söndag!

Ibland blir det inte som man tänkt...

Men dagen började i allafall enl planerna, framåt 11-snåret åkte maken och jag iväg på slöjdvandring och skördefest. Åkte till Systrarna på Kullen och deras mysiga gård! Hade aldrig hört talas om den innan, det var en kollega som tipsade mej. Jag hade visserligen trott att "slöjd- och skördefesten" skulle varit mycket större, men vi tittade in hos hantverkarna i ladan, klappade underbara fårskinn och fick oss en god kaffestund på gården!

Och till på köpet träffade jag en gäng "stick-tjejer" från Kungälv samt Tant Kofta och Torprosen - det var görkul att träffa er!! Jag får väl tacka min Pandasjal, för att ni kände igen mig :-)

-Vi är här pga av dig, säger Tant Kofta och på en microsekund hann min hjärna tänka; hjälp vad har jag gjort nu?! Men, javisst, jag skrev ju om slöjdvandring, skördefest och Systrarna på Kullen på bloggen igår! Och visst är det så, vissa saker läser man om i tidningen eller hör från andra, men minst lika mycket snappar man upp från andra på nätet! Och jag hoppas som sagt, att vi syns igen!!

Kamera hade jag inte med, men ett halvtaskigt mobilfoto från kaffebordet kan jag bjuda på

Sen for vi vidare, men det blev ingen mer slöjdvandring, på Stenungsön blev det stopp. Drivremmen på bilen gick av och temperaturen i motorn steg i höjden och en massa otrevliga lampor lös ilsket rött! Turligt nog har vi släkt och vänner inom inte allt för långt avstånd, så det blev till att ringa far och mor och be om bogseringshjälp.
Och medan vi väntade på dem och maken hängde ner i motorhuven och suckade, tog jag en promenad ut i skogen på Stenungsön. Man kan ju alltid leta efter svamp!!
Och svamp hittade jag, hade inte bogserhjälpen kommit så snabbt hade jag nog kunnat fylla en påse, eller två!

Kära far kom med bogserlina och kära mor med en liten påse - till mej, inte med svamp i, utan en fantastisk guldring!! Gjord av mormor och morfars vigselringar! Ett fint minne, en ring med en hjärtesten i, jag är så glad över den! Visst är den fin!!! (Klicka på bilden om du vill se närmare)


Hem kom vi i allafall till slut, med ring och svamp men utan bil!
Nu skall jag ha min egen skördefest och göra några äpplepajer av all fallfrukt. Sen skall jag leta
ny stickning, vet inte vad jag vill sticka. Min Noro-tröja är klar, i morse fäste jag trådarna, nu måste jag försöka få till en fotografering också - när det inte är tjock dimma ute!!

Ha en skön söndagkväll!

6 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Så roligt att ses!
Tack för utflyktstipset.
med hej fr. Tant kofta

Torprosen sa...

Säger samma som "Koftan", det var kul att ses.Vi hade en härlilg eftermiddag!Torprosen

Gunilla sa...

Åh vilken vacker ring! Förstår att du är glad. Fantastisk present!

Mia stickar sa...

Vilken fantastisk dag! Både få träffa Tant Kofta och Torprosen och sedan ringen, vilken grej!

teresa sa...

Vilken fin liten ring. Kolla fästingar noga efter svampplockningen - jag har haft många efter mina svamputflykter.
Söndagen lät kul o inspirerande (bortsett från bilkrånglet.)

disa sa...

Vilken trevlig söndag! Och jätte fin ring. =)