söndag 14 augusti 2011

Liten semester-resumé

Vi har haft en skön sista semestervecka! Den såg ju först ut att bli riktigt eländig med regn och kalla vindar. Och vi skulle ju ta veckan som den kom utifrån väder, vind och humör...

Så vi började den regniga veckan med att fixa diverse bokningar inför en resa till Provence i oktober, plocka svamp och sen planera och räkna ut och köpa in material till vårt soldäck, som vi gjorde grunden för i våras. Sen blev ju vädret fint igen, men då var vi så inspirerade till att snickra så vi lade upp ett litet schema
- snickarverkstad till kl 12 ca, cykla ner till båten, äta lunch där, sola och gotta sig fram till 4-snåret, hem igen och snickra fram till 7-tiden, in i duschen och sen ut till nån av "byns" matställen och äta middag och njuta av kvällssolen!!
Att slippa laga mat är en stor del av semestern för mig! Nu har vi njutit av sol och hav i flera dagar och har snart ett färdigt soldäck, kanske lagom att inviga till kräftskivan! (Kommer säkert ett inlägg om detta längre fram)
Så jag känner mig ganska tillfreds med att börja jobba i morgon.

Summa summarum, en skön och avkopplande semester har vi haft, även om vi inte lyckades pricka in de soligaste veckorna. Men nästan alla solstunder har vi tillbringat i båten. Det blev en tur till gulliga Gullholmen, som jag skrev om i ett tidigare inlägg.


Och en riktigt lyxig tur in i Hakefjorden, där svärföräldrarna bor. Där tillbringade vi härliga stunder i båten och blev bjudna på frukost, lunch och middag i dagarna två, i svärföräldrarna fina trädgård!!

Vi tog också en tur med vår stora fina båt (den ner till höger) till Halmstad. Nä.. skojade bara lite ;-)

Hit åkte vi med bil, bodde på Grand Hotel och cyklade runt i stan och ner till Tylösand, latade oss på stranden i Frösakull, fikade på BryggCaféet i Grötvik och njöt av kvällslivet på Lilla Torg. Åkte på upptäcksfärd till Tjuvahålan och Görvik, och med en liten frysbox i bagaget, köpte vi glass i stora lass från Riccardos glass på Möllegård innan vi styrde kosan hemåt igen!
Och javisst, lite shopping blev det på Freeport i Kungsbacka på vägen!

Ett glas vin i kvällssolen på Akvarellmuséets restaurang Vatten

Många trevliga restaurangbesök har det blivit och sköna grillkvällar i goda vänners lag! Konsert, Träbåtsfestival, loppis- och marknadsbesök och en rolig hembygds-teateruppsättning och säkert en massa andra små händelser som jag just nu inte kommer ihåg. Och jag har skördat egen supergod delikatesspotatis, Cherie och söta goda tomater, som inte är slut än!

Gårdagen blev lång och innehöll både snickeriverkstad, bryggsegling och thai-käk med vänner och avslutades sen med några timmars hamnvaktande. Så idag blir det lite slow-motion och uppladdning inför morgondagen.

Och på stick- och virkfronten inget nytt. Men det kliar i fingrarna över att få börja på nya projekt! Jag jagar runt bland garn och mönster efter inspiration, när jag egentligen borde göra färdigt...

Bara ärmar och halsringning kvar, att det skall vara så svårt att få till...

Jag har inte varit speciellt flitig på hantverkssidan men sommaren har hittills resulterat i två snaaart färdiga tröjor och så mina små underlägg som jag skrivit om tidigare. Nu är det "göra-färdigt" som gäller när vardagen tar vid!


Och till sist ett litet p.s;
Ser att min besöksräknare närmar sig 50.000 besökare, så håll utkik!
Missade ju både 30.000 och 40.000 så det är verkligen dags att fira här!!

6 kommentarer:

Blenda sa...

Det låter som om din semester varit toppen!

Ha det gott/Blenda

Sunna sa...

det låter verkligen som en toppensemester

Mia stickar sa...

Verkar ha haft en härlig semester med många upplevelser!

Rosenvante sa...

Ni är verkligen duktiga på att just ha semester. Här känns det som jag behöver ha semester efter semestern. Hur kul det än är så är det jobbigt att ha huset fullt med ungar hela sommaren.

Maria sa...

Du verkar ha haft en ritigt härlig semester! Vad skönt att du är tillfreds med att börja jobba igen. Det är ett gott tecken!

Cecilia sa...

Härlig semester verkar detta ha varit! Slippa laga mat är ju en dröm...