torsdag 11 augusti 2011

När är en samling komplett?

Att en garnsamling ALDRIG blir komplett, det vet vi ju alla!!
Men en samling pressglas-assietter..?


Jag är väldigt svag för pressglas och har även lite skålar och annat. Assietter är ganska lätt att hitta på loppisar, men oftast i något udda antal och då kan några vara ganska repiga och fula. Så det började med att jag köpte två assietter och bestämde mig för att fortsätta leta efter assietter men i olika färger och olika mönster och köpa två av varje. Upp till 10 st (5 par) kom jag ganska snabbt, sen blev det stillestånd. Hittade inga fina som jag tyckte om. Så nu i sommar hittade jag två till på en sommarmarknad på Orust! Nu hade jag ett dussin, samlingen komplett!


Eller... Igår var jag inne på lokala loppisen en snabbis och hittade två supersöta som jag inte kunde motstå, i ytterligare en ny färg och nytt mönster! Alltså har jag nu 14 st, kan alltid vara bra att ha! Frågan är om samlingen är komplett nu? :-)
Mina assietter brukar jag använda till ost & kex, perfekt efter att båda matporslin och efterrättsporslin redan varit framdukat eller när man skall ha ett litet drinktilltugg som kräver fat.

10 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Jag är rädd för att jag har bad news. När det gäller sånt som man får tag i på loppis och som man samlar på så blir det nog aldrig komplett. I alla fall inte för mig. Det är som ett gift, jag vill bara ha mer, av allt!

Myggan sa...

Håller med ovanstående. Man vill bara ha mer. Jag har trasmattor till 4-5 hem och plåtburkar till 20. ;)
/Anna

Mia stickar sa...

Sånna kan man väl aldrig få för många av, superfina!

Fiff sa...

Jättefina tallrikar du har fått ihop! En samling blir väl aldrig riktigt komplett, och det är väl lite charmen med det hela. :-)

Anna sa...

Det är redan sagt, att en samling aldrig blir komplett! Fina fat!

Samtal från min trädgård sa...

Så söta! Nu fick jag något nytt att leta efter på loppis!

Sunna sa...

tänk vilka ideer man får av sina bloggkompisar....

Rosenvante sa...

Hm, tror nog inte det är klart här inte. Det blir säkert köp nästa gång du hittar nått nytt igen ska du se. Men det där var en kul idé med olika mönster och färger, hur snyggt som helst.

Medea sa...

Superfina glasfat. Jag har lite glasfat men "behöver" nog också fler. =D

Soili sa...

Det där var en bra idé.
Jag är inte nöjd med mina assietter,så nu ska det bli nya.
Att jag inte tänkt på den här varianten tidigare.Köpa 2 av olika sorter.