måndag 25 juli 2011

"Taggad" sommarvirkning mm

Tråkigt väder har det varit några dagar nu, men "pyssel-lusten" har varit ganska hög.

Har sytt om och modifierat upphängningsanordningar och mörkläggningsgardinerna för båtens "kapellrutor". Vi har haft en provisorisk variant i väntan på idéer för en bra anordning. Svårt att förklara hur jag gjort, tog inga bilder men det blev så superbra, så jag måste skriva om det :) !

Det här har du gjort j**ligt bra sa maken när vi provade om anordingarna funkade. Om vi skulle köpt de originalgardiner som fanns som tillbehör till båten skulle vi fått punga ut hur mycket pengar som helst. Det är rent löjligt vad vissa båtgrejer kan kosta, bara originalgardiner till två framrutorna + en dörr skulle kosta runt 8.000 kr!!

Tur man kan sy hyfsat! Nu har vi tack vare lite sykunskaper och påhittighet sparat pengar för en hel semesterresa! Eller två resor förresten, vi köpte ett portabelt gasolkök på Biltema för 199 kr (funkar kanonbra!) iställets för det inbyggnadskök som fanns som tillbehör för en nätt summa av 14.000 kr...!

När symaskinen var framme och uppvärmd passade jag också på att "tagga" lite färdiga skapelser, glasunderlägg och disktrasor. Designade mina egna små namnlappar och beställde i våras från minanamnband.se, hade nästan glömt bort att jag hade dem.


Nån kanske tycker det är löjligt med namnlappar, men jag tycker det ser lite proffsigt ut och jag känner mej faktiskt stolt över mina alster.


Gjorde lapparna så jag kan vika runt och ha lite text både på "fram- och baksida". Dom som känner mig vet att solen oftast är med i mina notes och namnteckningar, så den fick såklart vara med här också. Är väldigt nöjd med både lappar och underlägg!


Glasunderläggen virkade jag snabbt ihop häromdagen. Vi behövde några för att slippa fula ringar på vårt fina bord i båten. Jag virkar några! sa jag. Virkar... sa maken och såg skeptisk ut. Men han fick ge sig när han såg dem färdiga. Gillar den lite marina färgsättningen - blått, turkos, rött och vitt. Har redan servetter och badhanddukar i samma färger så dessa matchar ju bra :)


Här är en glimt av de disktrasor som blev "taggade" också.


Känns bra att få såna här småsaker färdiga!

Nu skall jag bara försöka få Noro-tröjan klar också, det är inte mycket kvar.  Men jag har lite svårt att slita mej från virkningen av min sommartopp. Det är en skön och avkopplande sommarvirkning, perfekt för lata semesterdagar! Och nu blir den min bilvirkning istället för båtvirkning, vi sticker iväg några dagar till Halmstad/Tylösand som brukligt är på vår semester. Har vi tur får vi nog lite sol i allafall!

15 kommentarer:

EvaBys sa...

Fantastiskt fina små alster, glasunderläggen är jättefina! Namntaggarna blev jag också iinspirerad av!
//Eva

Myggan sa...

Det ser faktiskt proffsigt ut, och varför ska vi inte få skryta lite med våra skapelser? =)
Underläggen blev sommarfina!
/Anna

Tina sa...

Tur du är uppfinningsrik och kunde lösa det billigare! Fina glasunderlägg. Blir också sugen på egna namnlappar nu.

Otaliga projekt sa...

Jag har också namnlappar på det som jag har gjort. Klart att man ska visa och vara stolt över vad man har gjort. Sen blir ju dessutom sakerna lite mer unika i och med märkning.

Maria sa...

Men så fina!! Härliga färger! Tack för kommentaren!

Sunna sa...

jösses vad effektiv du är och fint som snus blir det

Bland nystan o papper sa...

Jättefina! Ser verkligen proffsigt ut med lapparna :)
Önskar fortsatt skön semester.

doktoranden sa...

Ja, jag håller med övriga. Det ser jätteproffsigt ut med lapparna. Fortsätt med det. Du gör underbara saker. :)

Mia stickar sa...

Så fina underlägg! Gillar också namnlappar men vet inte vad jag skulle skriva på mina, har inget bra namn!

Blenda sa...

Massa fint du gjort, och det är roligt med namnlappar! Det ser proffsigt ut tycker jag!

Ha det gott/Blenda

Anonym sa...

Finns det mönster på disktrasorna eller är det också egen design?
Det blev jättefint med namnlapparna!
Mvh Veronica

skapa och inreda sa...

Verkligen fina glasunderlägg i härliga färger :)

Landsvägsungar sa...

Jättefina glasunderlägg! jag har också köpt namnlappar nu och det är som du säger proffsigt!! Fina saker du gör kul att hitta din blogg. :O) Maria

Anelias hantverk sa...

Så härliga sommarfärger du virkar dina små skapelser av! Snyggt och proffsigt med namnlappar.
Ha en skön dag!

Latinha sa...

Superfina grejer du gör, hur gör man såna underlägg? Det är säkert busenkelt men finns det mönster, det är ju så fina. :))
Ha en trevlig helg