tisdag 19 juli 2011

Vackra båtar och härlig stämning

Jag fortsätter visa soliga bilder från helgens Träbåtsfestival i vår hemmahamn. Precis hemkomna från första lilla båtsemestern var det bara att stanna kvar och bryggsegla! Lördagen bjöd på strålande sol och en härlig stämning! Bryggorna var smockfulla av människor och vackra båtar! Jag har bloggat om denna festival tidigare, så jag ber om ursäkt att jag upprepar mig, kan inte låta bli!Det är en fröjd att se alla dessa båtar som eldsjälar lagt ner oändliga arbetstimmar på.
Känna på dom högblanka detaljerna på de båtar som är utställda uppe på land,
känna doften av tjära i tälten med sjömansarbeten och hantverk,
höra dunken från tändkulemotorerna blandat med Taube-visor
och klämma på lite garnhärvor - ja, faktiskt!
En återkommande gäst på festivalen är Birgitta från Hedängens Garn som fyller ett tält med sina handfärgade härvor. Glömde fota hos henne, men här finns kort från en tidigare festival.

Kurs för den som ville lära sig att "vricka med åra"

Nybyggd Nimbus-variant i trä! Häftigt bygge!

Konstutställning i båten, ja varför inte...?!

Tidstypiskt musikanläggning är viktig :)

Ångaren Bohuslän angör hamnen

Kvällens avslutades med pubvandring i goda vänners lag, alla går "man ur huse" för att njuta av stämningen, man träffar så många vänner, bekanta och kollegor och för den danssugne spelade lokala dansbandet på Akvarellmuseét.

Söndagen bjöd på hällregn och blåst. Men ovanligt många trotsade ändå vädret och promenerade på bryggorna i regnkläder och med paraplyer. Och vi bryggseglade i regnet! Spelade kort och fikade, jag virkade lite, dottern läste och maken skruvade på någon detalj i båten, medan regnet smattrade på kapellet.

Myspys i lilla båten!
Och så här långt har jag kommit på virkade toppen

Och dottern som vi övertalat att följa med fick erkänna att det var ju faktiskt mysigt! Hon är inte alls så båtnördig som vi är, och kan tänka sig någon enstaka tur under sommaren och då till Marstrand :)

Och idag går kanske turen till Marstrand, fast utan dotter som jobbar. Vädret verkar bli bättre än vad prognoserna först spådde. Mest besökta hemsidor just nu... smhi.se, yr.no, klart.se mfl :-)Bryggsegla = njuta av båtlivet förtöjd vid den egna bryggplatsen

4 kommentarer:

Samtal från min trädgård sa...

Att bara gå och strosa och se sig omkring i lugn och ro, det skulle jag gilla på min semester.

Sunna sa...

det gör inte ett dugg att du upprepar dig, underbara bilder, skulle gärna varit där

I det blå huset sa...

Verkar en trevlig festival. De är fina de gamla träbåtarna tycker även en landkrabba som jag.

disa sa...

Vilken UNDERBAR festival!! Ljuvliga båtar och roligt att få se dina bilder. Din virkning ser jätte fin ut. =)