lördag 18 juni 2011

Till slut...

...kunde jag bestämma mej!
Och till slut fick jag tid och ro att sätta mig ner och sticka ORDENTLIGT!


Det har varit så mycket annat och med dessa ljuvliga ljusa kvällar blir det inget tv-tittande hos oss. Och när man inte hamnar i tv-soffan, blir det inte heller någon riktig tid för att sticka, iaf inte för mej.
Har kört några turbo-varv på Noro-tröjan på lite småstunder här och där, men så kom jag till ärmhålen och då blev det stopp. Jag har velat hit och dit och kunde inte bestämma hur jag ville ha det.

Raglanärmar eller vanliga raka? Vilket blir snyggast?


Kan inte låta bli att fascineras av detta härliga garn!
Egentligen trivs jag inte i raglanärmar (en skärning som inte alltid passar storbystade damer, enl mitt tycke...) men kanske skulle randningen bli snyggast om den gick ihop med ärmarna...

Hmm... men då gäller det ju att ärmarnas överdel stämmer färgmässigt med resten när de skall stickas ihop...   ...skulle jag kanske stickat den uppi-från-och ner istället...  ...nej, jag gör en öppen uppläggning för ärmarna vid oket, löper upp dom jag börjat på och stickar på dom upp-i-från och ner istället, då kan jag välja nystan så färgerna matchar...   ...fundering, fundering...


Som ett böljande hav av färger!!

Så igår var jag ledig och alldeles ensam hemma och regnet öste ner utanför. Började energiskt städa mig igenom vår stökiga klädkammare på morgonen, satte sen i strykjärnet för att ta mej an ett växande berg av stryktvätt, men då tog energin slut. På med kaffet och så satte jag mej i en av min favoritfotöljer med stickningen i knät. Och kom jag fram till beslutet - inga raglanärmar.

Skönt, så var beslutet taget och det var bara att fortsätta sticka igen. Jag gillar att färgerna få komma lite hur som helst på ärmar och "överdel", det är charmen med en sånt här garn. Men runt halsringningen får jag "styra" färgerna lite, där vill jag ha likadant på båda sidor. Fortsättning följer!

4 kommentarer:

Mia stickar sa...

Färgerna ser jättehärliga ut! Ja, om du ser han skicka hen hemmåt! :)

Blenda sa...

Jättehärliga färger! Och skönt när man väl har bestämt sig!

Ha en fortsatt bra helg
/Blenda

Greitzan sa...

Fina bilder på ett fint garn!Härligt när man kan sticka mönstrat/randigt av garnet direkt!/Annika

Sunna sa...

tror du har tagit rätt beslut och tröjan blir ljuvlig