onsdag 15 september 2010

Laddad för stickning!

Tänk att en hel helg få skratta, bara vara, sjunga, laga mat och umgås med underbara människor!! Tjejhelgen blev precis lika härlig som den brukar, och kosan styrdes söderut. Efter många fintar och gissningar hamnade vi slutligen i ett eget (hyrt) hus i utkanten av Båstad. Vädret kunde ju vart bättre, men vi stuvade in oss i vår hyrda minibuss och åkte runt på utflykter på Bjärehalvön. Lite trött men väldigt glad var det dags att hugga in på en ny arbetsvecka, och hjälp så fort det går, nu närmar sig redan denna vecka sitt slut.

Jag har faktiskt stickat en del på sistone. Har just nu tre stickningar på gång. Ljusrosa koftan har jag kommit upp till bröstpartiet på och delat på stickningen - nedre delen skall ju klippas upp sen. Men de sista dagarna har koftstickningen vilat sig lite, till förmån för två andra stickningar.

Nu blir det halvdana blixtbilder i höstruskvädret...
En ny disktrasa till en god vän som fyller år har påbörjats. Inser att jag måste snabba på lite, den + en till var tanken, skulle behöva postas på fredag! För jag vet inte vilket gång i ordningen nu så stickar jag favoritmönstret Linoleum Cloth.

Lite glad-färger piggar upp!
Igår kväll startade jag upp ytterligare en stickning. Kände ett akut behov av något nytt, roligt och snabbt som man blir glad av! Valet gick ganska fort, det blev det glada regnbågsfärgade garnet från Estland, stickor nr 4,5 och Annis shawl-mönstret. Vill ha en färgglad sjal till min grå ullkappa, och jag vill ha ränderna "på längden och lika breda" (om ni förstår vad jag menar) därför föll valet av mönster på Annis. Var först inne lite på en Saroyan, men den stickas ju från kant till kant. Och en "från nacke och ner"-stickad sjal ville jag inte göra för då blir färgpartierna olika breda. Jag hoppas "Annisen" blir bra och att 100gr räcker, annars får jag väl improvisera lite! Hur mycket har det gått åt för er som stickat en Annis?

Än så länge bara en färgglad lååång krull, som luktar ull!
Slut för idag, nu skall jag bojkotta datorn igen och sätta mej och sticka!
Men jag lovar, jag skall snart unna mej en helkväll framför datorn och då skall jag titta in och kommentera hos er.

7 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

En amssa olika stickningar och olika färger - något för varje humör?

Signe sa...

Koftan ser väldigt fin ut...

Tina sa...

Härligt att känna inspiration till nya projekt!
Annis kommer att bli fin i det garnet.

Mia stickar sa...

I bland behöver man få börja med en gladstickning, garnet ser spännande ut!

Myggan sa...

Tejejhelger behövs ibland.
Gillar mönstret på den rosa koftan.
/Anna

Katrin sa...

Härligt och mysigt med tjejhelg. Ska bli spännande att se sjalen färdig.

skapa och inreda sa...

Härligt att få vara tillsammans med likasinnade :)
Visst är det mycket som man vill hinna med att sticka/virka så även här hos mig så ligger det flera arbeten och väntar.
Kram Annika