måndag 23 augusti 2010

Gult och Österut!

Det har varit en lugn skön helg. Dottern packade för att fara hem till sin studentlägenhet. Hon hade sen länge beställt en orange disktrasa av mej och jag insåg att det var hög tid att sno ihop den nu. Så här blev den;
Edit: Mönstret är mitt älsklingsmönster Linoleum Cloth och länk finns under FO, där kan du även se mina andra trasor.
Walking on Sunshine blev den här döpt till!

Så konstigt det kändes när vi körde hem dottern till sig igen, nästan som när hon flyttade hemifrån första gången. Det var en omställning när hon flyttade hem i början av sommarn för att jobba, men man vänjer sig väldigt fort. Nu är det väldigt tomt och snart har man vant sig vid det med.

***

På lördagkvällen minglade jag i stan (Gbg) bland 12.000 gulklädda hurtbullar. Jag tillhörde dock den civilklädda skaran som hejade på, drack en latte och smaskade äppelpaj med vaniljsås :-) Maken och ett gäng kollegor sprang Midnattsloppet. Kul grej! Själv har jag sprungit vårruset ett antal gånger, men nu var det länge sen. Skulle nog behöva ta tag i de där vilande musklerna igen... hmm...

Man blev lite lätt vimsig av alla neongula löpartröjor!
***

Och så var det bokat - nu skall vi ut på en båtresa igen!
Men den här gången med en något STÖRRE båt en aning LÄNGRE bort - närmare bestämt en kryssning till Tallin + en liten vistelse i Stockholm! Och samtidigt passar vi på att fira vår 25-åriga förlovningsdag, som passande nog också ägde rum på en kryssning. Skall bli jättekul, vi har pratat länge om att åka österut till Helsingfors, Tallin eller kanske till Polen. Semesterdagarna var redan inbokade och när jag hittade en sista-minuten till Tallin med en premiumhytt (utsides med fönster + dubbelsäng) så var det bara att slå till!

Och jag har hört att det finns stora möjligheter till garnshopping i Tallin! Någon som varit där och kan tipsa om bra ställen?!

Pratade i lördags med en av makens kollegor (som jag aldrig träffat förut) om att vi skulle åka till Tallin;

- Ja, där är jättefint, vi har varit där en gång. Och där kan man köpa mycket... (nu säger han nog billig sprit eller nått, tänkte jag) ...garn!

Oops, vad sa han, - garn! Mycket trevlig kollega!! :-)


Ha en bra vecka!

9 kommentarer:

Mia stickar sa...

Låter mysigt med en resa till Tallin! Hoppas du hittar en massa fina garner!

HandMade sa...

Jag vill också åka till Tallin! Jag gav faktiskt en sådan kryssning till min sambo i 35-års present men jag vet inte när det blir av egentligen. Han är väl rädd att det blir mycket spring i garnbutiker....

Fin disktrasa! Funkar de bra eller? Jag har inte vågat testa. Vilket garn är bäst? Bomull eller lin? Eller bommull/lin?

Sophie sa...

kolla estländska gruppen på ravelry, har för mig att de har en lista. Ha så trevligt! /Sophie

teresa sa...

Gullig liten 'trasa' i härliga glada färger. Perfekt litet snabbprojekt.
Grattis till 25 år - inte illa!!

Rosenvante sa...

Vi har också pratat om Tallin o Riga, så blev det direktflyg härifrån till Riga och då tänkte vi åka. Men nu blir det så att jag åker med 11 killar från jobbet så vår resa får vi ta nån annan gång.
Det där med barn i huset känner jag väl igen, men man vänjer sig fort.

Cecilia sa...

Väldigt trevlig disktrasa!Ska komma ihåg att leta hos dig nästa gång det är dags för disktrasestickning!

Tyg och otyg sa...

Jag älskar också Linoleummönstret, det är så roligt att sticka och blir så sjukt snyggt!
Tallinn har jag inte varit i, men väl i Riga. Tror att Tallinn är väldigt vackert och trevligt också.
Titta gärna förbi hos mig och tävla om pysselpaket, jag har utlottning på gång för att fira att min blogg fyller ett år. :)

Samtal från min trädgård sa...

Men dit vill jag ju också åka! Tänk mera garn på hyllorna härhemma, mannen skulle få spader. Är enig med dig om korger, det finns alltid ett tillfälle att införskaffa en ny korg.

Sunna sa...

vilken trevlig kollega, hoppas du hittar