fredag 3 september 2010

En liten liten klagan... sen fredagsmys!

.
Jag har så många garner
Jag har så många idéer
Jag har så lite sticktid

Ekvationen går helt enkelt inte ihop!
Det gör mej frustrerad ibland.

På fyra dagar har jag inte stickat en enda maska. Med en förkylning i kroppen och extremt mycket på jobbet har ögonen gått i kors på mej när jag väl sjunkit ner i soffan på kvällen. Jag har inte sett stickningen som en avslappning utan bara som en ansträngning, inte kul!

Igår kväll kom jag dock hem och kände mej hyfsat klar i skallen. Jag var ensam hemma och satte mej på altanen och njöt i kvällssolen. Och äntligen kom stickningen fram igen!

Och när jag nu har så lite sticktid, vad gör jag då, jo, jag stickar två likadana nederdelar till samma kofta, för säkerhets skull ;-) Jag är extremt petig och självkritisk i vissa lägen. Jag kunde inte riktigt fördra de ojämna varven i stickningen på den ljusrosa Dropskoftan.

Var tvungen att göra en test, en riktigt spännande sådan! Jag stickar på rundsticka så slipper jag de tråkiga aviga varven, det blir jämnare och sen tänker jag klippa upp den! Kanterna skall ju ända stickas på i efterhand. Visserligen ligger det en massa förspilld sticktid bakom den första stickningen, men men.. nu känns stickningen bra igen!

Den till höger stickar jag på rundstickan, den till vänster kommer att froggas!
Ni kanske inte ser någon skillnad, men jag gör det. Märkte att jag stickade fastare när jag stickar runt, så jag har lagt till lite extra maskor. Skall bli väldigt spännande att klippa i stickningen sen, det har jag aldrig gjort förut, men jag är ju optimist så det är klart att det går bra!

Något annat roligt på stickfronten har jag tyvärr inte att visa upp.

Men jag har fått en award från snälla Garntrollet!

Jag blir lika glad och rörd varje gång jag får en utmärkelse. Den här har vandrat runt en del och jag har skrivit "sanningar" flera gånger. Så jag avstår från att skicka vidare - ni är alla Beautiful Bloggers! Och den som vill läsa lite sanningar om mej kan söka på etiketten awards, där finns nog några!


Nu ser jag fram emot en lugn skön helg med förhoppningsvis mycket sticktid. Ikväll blir det räkfrossa! Nu har sommargäster och turister åkt hem och då blir kilopriset på räkor anständigt igen. Det är en nackdel med att bo på Västkusten-räkorna kan kosta över 300 kr/kg på sommarn!! Vi skall testa en klo av kungskrabba/spindelkrabba (vad heter den?) också, spännande! När jag var liten hade min morfar ett helt skal (tomt) med ben och allt från en spindelkrabba och jag var livrädd för den...
Edit: har googlat och kollat bilder - det är kungskrabbans ben/klor vi äter, tycker fortfarande den är läskig... Edit igen 4/9 ...men god var den! Smakade hummer och havskräfta.

Njut av fredagsmyset allihop!

11 kommentarer:

miaring sa...

Vad kostar räkorna för er, nu?
Vi ska ha kräftsoppa ikväll, med varma bagetter.Tänk, vad vi har det bra.

Rosenvante sa...

Åh det låter ju mumsigt det också. Hoppas ni får en riktigt skön kväll och att din förkylning släpper taget.

Susilull sa...

De färska räkor kostade idag 159 kr/kg

skapa och inreda sa...

Älskar räkor! Ha en härlig helg med mycke gott om tid så att du känner lust för att sticka.
Kram Annika

Mia stickar sa...

Älskar också räkor! Hoppas helgen ger dig mycke sticktid!

Marie sa...

Hoppas du fick ett härligt fredagsmys :) Det syns faktiskt skillnad på stickningen. Det ska bli spännande att följa "uppklippningen"

Tina sa...

Härligt med färska räkor!
Säger som Marie, ska bli spännande att följa uppklippningen.

Pärlmudden sa...

Åh, färska räkor....de har inte kostat under 300:-/kg här på hela sommaren... :(

The Willow Fairy sa...

Förstår din klagan - har ofta samma dilemma. Hoppas du haft en trevlig helg full med stickning. Och jag ser skillnaden. Har samma problem i stumma garner.

teresa sa...

Stickning ska bara vara lustfyllt, inte kravfullt, tycker jag. Så när resten av livet hopar sig kanske man ska koppla av med ngt annat? Då är det så mkt roligare att återvända till stickningen senare.
Sköt om dig!

Anelias hantverk sa...

Mm så gott med räkor! Stickningen ser så fin ut båda två ;)
Ha det bra!