fredag 20 augusti 2010

Jag har fått korgen :-)

.
Kan man få för många korgar?

Svar: Nej!

Jag är svag för korgar av alla de slag och har en hel del i min ägo. Några är favoriter och används jämnt, till att plocka svamp i, till att ha mössor, vantar o sjalar i. Och till att ha garn i så klart!! Sen finns det väl en och annan som lever sitt liv i garderoben också, kanske inte fullt så funktionsdugliga som jag trodde när jag köpte dem...

Här är min senaste favorit!

Gillar verkligen formen på korgen!
Hittade den i en liten antik- o presentbod i Mollösund på en av våra båtturer. Där stod den och den skulle bara med hem! Under tiden i båten tills vi kom hem, fick den agera smutstvätt-korg. Inte så kul men såna behövs också ibland.

Pågående projekt flyttade genast in!

Om ni tittar noga ser ni att jag börjat på nedre delen på min virkade kofta. Bygger på med ett mönster jag hittade i senaste Stickmagasinet, tror det blir bra!

Ibland ser man direkt var saker och ting skall "bo"! Och då är det meningen att man skall köpa dem enl min filosofi ;-) . Och jag har haft ett tomt hörn som behövde "fyllas upp". Jag tycker inte om tomma hörn, där måste stå något! En Feng Shui-grej kanske, är det inte så att hörn behöver mjukas upp för att energierna skall flöda?!


Ett ställe där energierna flödar kan man säga, är Pilane gravfält på Tjörn. Besökte årets skulpturutställning nu i veckan. Det är ett väldigt speciellt område som nästan blir lite magiskt med de olika statyerna väl inpassade i naturen.

En av Laura Fords tjuriga flickor


En av Steinunn Thorarinsdottir alla figurer med olika kroppspråk

Tyvärr måste jag nog säga att årets utställning inte var så bra som tidigare år. Men stället i sig är värt ett besök, och det finns många små ställen i närheten att besöka. T ex Björholmen, Kyrkesund och Härön, och på vägen kan man svänga ut till Säby , besöka Säbygården och få en kopp kaffe (Obs! inte alltid öppet) och gå en fin vandringsled, längst ut på en udde finns "stenstugan" en pyttestuga som beboddes av en stor barnfamilj under en av sillperioderna. Ett litet obs! bara, på vägen dit ut går oftast lösa kor, snälla men ibland nyfikna. Så är man lite rädd för kor (som jag) så får man hålla lite extra koll, ibland är dom långt borta från gångvägen, ibland står dom på den...

*****

Tack för era kommentarer till mina föregående inlägg! - Jag blev lite glatt förvånad att ni tyckte jag/vi är så aktiva! Själv har jag tyckt att vi är otroligt slappa. Men det beror ju lite på vad man lägger in i ordet aktiv. Jätteroligt är det iaf att ni blir inspirerade till olika utflyktsmål!

För jag kan tycka vi är slappa som inte gör nånting hemma på semestern/sommarn, det är knappt vi ids laga mat! Men det är ju ett val man gör. Vi jobbar så intensivt under övriga året, så på sommarn och semestern vill vi bara njuta och hämta kraft och göra det vi känner för. Och sen är det helt ok att springa ner i källarn och måla lite lister el. dyl. när det regnar - om man känner för det. Eller så åker man på en liten utflykt!

När man bor på Västkusten, där det ofta blåser och är båtnördar som vi, då blir man också väldigt väderberoende. Det är ett konstant kollande på alla väderlekssidor, ska vi ta en båttur eller inte? Och då måste man vara flexibel så man inte fastnar och går runt och väntar på det där fina båtvädret som kanske inte kommer. Man får ha lite "land-planer" i fickan, och bor man som vi mitt i ett stort turistområde så behöver man inte åka så långt för att få ett utflyktsmål.

"Kyrkesunds ränna" med Härön och restaurang Magasinet

Gillar ni segling så är det den stora tävlingen Tjörn Runt imorgon för 47:e året i rad!! Kände världsomseglaren Mange Olsson ska visst segla en Najad 570 (=57 fot=nästan 19 m segelbåt) runt ön. Bra utsiktsplatser; starten vid Stenungsön, Kyrkesund och längst ut på Klädesholmen.

6 kommentarer:

Tina sa...

Kula tt du också är en korgsamlare :-)
Jag brukar leta efter korgar på loppis osv. Ser fint ut på Pilane garvfält. Tack för tipset!
Ha en bra helg!

Rosenvante sa...

För mig som nästan aldrig varit på din sida är det en njutning att få hänga med på era utflykter.
Så jag hoppas du fortsätter visa bilder framöver också.
Hoppas ni får en fin helg så ni kan tuffa iväg igen med båten på nya äventyr.

Fijaffa sa...

Håller med om din filosofi, hittar man något som man bara vet direkt var det hör hemma så måste man slå till. En kompis säger att "det biter en i näsan" :-) Tycker det är jättebra!

Eva S sa...

Har kikat in till dig i kväll och läst lite här och lite där. jag får en så härligt underbar rokännsla.
Ha det gott

Myggan sa...

Korgar får man aldrig för många av.
/Anna

Anonym sa...

Skönt att höra att det finns fler korgnördar därute i världen...och anti-tomma-hörn-i-huset. Fullproppat ska det va', det ger inspiration i vårt skapande. Vita avskalade hem ger mig rysningar.