torsdag 5 augusti 2010

Många stygn och några maskor

Lite på g´ är jag iaf nu. Det enda jag gjort i handarbetsväg under semestern är några varv slätstickning i bilen, på sjalen i Drops Delight, föga inspirerande. Men nu så, nu syr jag på gamla stånken (Bernina). Hela matsalen är verkstad, och ryggen värker efter allt nålande, fållande och klippande böjd över matsalsbordet.

I början på semestern köpte jag sisådär en 7 m tyg till nya mörkläggningsgardiner till båten. Borde kanske varit klart INNAN semestern, men nu blev det inte så. Nu har jag i allafall börjat sy på kvällar och stunder när vädret är sämre. Hade tur och hittade ett tyg som passade perfekt. Kraven var nämligen;

Tät väv - måste stänga ute så mycket ljus som möjligt
Lite töjbart - skall sitta med tryckknappar och måste kunna spännas lite
Polyester el likn - måste vara lätt, skrynkelfritt och inte suga fukt.
Pris - helst under 100 kr/m
Färg - grå
Och ja, alla kriterier uppfylldes i ett ljusgrått byxtyg för 29,90/m :-))


Nu hoppas jag bara att det blir bra annars får jag nog ett lättare anfall. Första gardinen skall provas och "tryckknappas" nu ikväll, så nu håller vi tummarna!

Ett annat "litet" sy-projekt gjorde jag faktiskt tidigare i sommar men det har inte bloggats om. Jag knåpade ihop ett kanonbra fodral till gästsoffans 1,40 m breda vråltunga madrass. Blev jättenöjd! Stängs med kardborreband och har rejäla handtag i ändarna. Dottern tar gästrummet i besittning när hon hälsar på och mellan varven har jättemadrassen legat som en stor pascha ovanpå soffan, för det har varit för jobbigt att släpa upp den på vinden varje gång. Men nu så bor den i sitt fodral bakom soffan! Sytt i ett kraftigt möbeltyg som matchar tapeten i rummet, i fall nu någon skulle kika bakom soffan...

Jag har också virkat klart och sytt/virkat ihop mina rutor som skall bli livet i en kofta. Det går inte fort, men under tiden växer ideérna fram hur jag vill ha den, det känns som ett hoppfullt projekt! Garnet är ett urgammalt bomull/lin/viscose-garn från Garntjänst. Jag har blandat i lite färg i form av Cotton viscose från Garnstudio. Det blev lite knixigt när jag skulle sy ihop rutorna för de med Cotton viscose i blev lite mindre, så jag fuktade, töjde och formade med hjälp av strykjärnet och det blev bra till slut!


Och kanske kommer stickningen igång på allvar också, för igår beställde jag hem ett gäng med härliga garner. Inte för att lagret på något sätt var tomt, men lite nytt måste man ju ha för att få fart på inspirationen, eller hur?

10 kommentarer:

Tina sa...

Klart man behöver mer garn :-)
Linnet kommer att bli jättefint, är så imponerad av er som kan virka.

Lisas garnkorg sa...

Åh, det ser så otroligt fint ut med dina virkade rutor! Snygga färger är det också och det ska bli spännande att se det färdiga resultatet!

Rosenvante sa...

Verkar som det är att sy som gäller på sommaren.
De virkade rutorna är jättefina och mer garn är väl aldrig fel eller?

Gunilla sa...

Dina virkade rutor blir jättevackra! Ska bli spännande att se koftan växa fram!

Mia stickar sa...

Så fina dina virkade rutor är!

Medea sa...

Det ser ut som om din symaskin är en lika fin och bra som min. Bernina är kvalitet. Jag köpte min 1981 och den är fortfarande perfekt.
Dina virkade rutor är fantastiskt fina.

Fru P sa...

Dina virkade rutor är super! Ljuvligt romantiska, vackra! Heja!

Sunna sa...

vi tar nya tag med stickorna nu

miaring sa...

VErkligen snygga färger som du komponerat i dina rutor!

Marie sa...

Jag hoppas gardinen passade! Garn kan man aldrig få för mycket av.