söndag 11 juli 2010

Semesterstart , Stickbakslag och Smultronställen!?
Äntligen semester!
Och hela lördagen tillbringades ute på havet! Så ljuvligt, tog första doppet, men jag tyckte det var kallt, trots att tempen visade 20 gr, brrr.. men uppfriskande var det! Och vilken kväll det blev, "tropisk värme" och havet låg som en spegel!
Nu har jag ätit lååång frukost ute på altanen. Idag är det mulet men alldeles ljummet ute och långt borta mullrar åskan. Himlen delar sig i olika blå skikt och ser ut som en akvarellmålning. Riktigt mysväder, tänker sitta här så länge jag kan, läsa, lösa lite korsord och kanske sticka en maska, blogga lite. Ha semester helt enkelt!Det går såklart aldrig att återge på ett foto, det där man ser i verkligheten...

Fick tyvärr ett riktigt "stickbakslag" härom kvällen. Provade sommarkoftan - och den är på tok för stor!! Hur gick det till, jag har rätt masktäthet och har mätt mej själv. Är mitt emellan L och XL och eftersom jag jämt stickar för smått så stickade jag efter XL denna gången. Skulle jag tydligen inte gjort, känns som om koftan töjer sig väldigt mycket också, Muskat-garnet känns lite tungt. Less blev jag i allafall, vet inte om jag skall löpa upp allt, har inget lust att börja sticka om den!


Och virkningen av rutorna till en väst/kofta ligger också på is i väntan på lite nytt garn. Jag har modellen helt klart för mej uppe i huvudet nu och vill ha in några rutor med lite färg i som bryter av här och där. Lite sådär Odd Molly-bohemiskt. Tänkte införskaffa lite Cotton Viscose fr Drops, tror det garnet matchar mitt.


I ren desperation för att ha något att sticka på froggade jag upp en "halv citron" av Drops delight-garn som jag inte tyckte blev fin, och började sticka en enkel avkopplande slätstickad sjal. Skall få någon slags uddspets har jag tänkt.
Något liten stickning vill jag gärna ha i händerna även om det inte blir så mycket sticktid nu. Men lite bilstickning kommer det att bli om några dagar.


Liksom förra året kommer vi att tillbringa lite semester i Halmstad och Båstad och sen åker vi ev vidare ner till Malmö och Köpenhamn. Vädret får avgöra lite, är det ”stadsväder” åker vi vidare söderut, är det ”båtväder” sticker vi hem igen.
Om vädret tillåter tillbringar vi helst så mycket tid som möjligt i båten på böljan den blå!

Tylösand - sommaren 2009

Jag tar tacksamt emot tips på små smultronställen av alla de slag. Både i Halmstad, Båstad, Malmö och Köpenhamn. Malmö är nog det ställe jag är minst bekant med.

Gillar att gå på mysiga fik, "trädgårdscaféer" och trevliga restauranger. Självklart garnaffärer! Gillar också loppis och antikvariat, och roliga affärer med småprylar och heminredning.

Naturen kring Bjärehalvön är vi ganska bekanta med, vi har tillbringat många semestrar där. Vi har vandrat längs Hallandsåsen och runt Kullens fyr, bland klipporna, grottorna och bokskogarna. Gillar verkligen dessa trakter! Men i år blir det mera stadsliv och inte några vandringar, tror jag…

Som sagt överös mej gärna med tips på smultronställen, ni som är "hemma" i dessa trakter!

I brist på smultron, bjuder jag på stora härliga jordgubbar! :-)

Ha det gott allihop!!

8 kommentarer:

Marianne sa...

Tråkigt med tröjan. Det låter som du fått en kanonstart på din semester, hoppas det fortsätter så. Ha det så skönt.

Medea sa...

Vilka ljuvligt vackra bilder!! Visst är det svårt att återge med kameran vad man ser med ögat.

Tänk om i modell med din för stora kofta. Gör en omlottkofta istället. Det är säkert inte så svårt att ändra om till det och så slipper du repa upp. Lycka till hur du än gör.
Ååh vad sugen jag blev på jordgubbar nu men här i Provence är säsongen för länge sedan slut. Nu är det melon-, aprikos- och nektarinsäsong istället.

Ha en fortsatt skön semester.

Rosenvante sa...

Vilka härliga bilder. Trist med koftan, men det löser du nog.
Här är såååååå varmt idag också. Man vet inte var man ska vara, varmt inne och ute.
Ha en skön semester och njut ledigheten.

Kerstin sa...

Hej
Finns ett trevligt fik vid malmö museeum som heter slottsträdgården. Det finns massor av trevliga krogar på Lilla torg i Malmö (värt ett besök)En kul garnbutik är Fröken Garn http://www.frokengarn.se/ på kungsgatan, skulle ni köra ner mot
Malmö finns fröken Garns mamma i Landskrona och hennes butik heter vikangarn http://www.vikangarn.se/ samtliga garner färgas av Vivecka själv.Hoppas du får en trevlig resa söderöver// Kerstin

Anelma handarbetar sa...

Vilka härliga sommarbilder. Jag tror att det löser sig med koftan när du kommit över besvikelsen av storleken. Koftan blir säkert en väl använd sommarkofta.
Trevlig sommar.

Blenda sa...

Vad härligt med semester, jag har just avslutat min första vecka av fem! Känns härligt!

Jag gillar dina bilder, den där havet och himlen möts är underbar... Och jordgubbarna ser riktigt mumsiga ut! :-D
/Blenda

miaring sa...

Prova Medeas idé, att göra en omlottkofta eller en sjalkofta. Man får flytta bak armhålen lite så att bakstycket passar precis ( eftersom du stickar på rundstickor)och så blir resten framstycken. Snyggt att sy på en volang av spets utmed framstyckena. Ojojoj, snyggast i sommar!
Kram Mia

Marianne sa...

Cascade är ett härligt garn att sticka med. Väldigt mjukt och gosigt. (Samma typ av garn som Heavens hand o Araucania nature wool men mjukare, mindre stickigt än vad dom är).