tisdag 6 juli 2010

Möten och award!

Jag känner mej så lyckligt lottad. Jag har såna underbara kollegor och vänner som hela tiden plockar fram det bästa av mej! Och det förmodligen för att dom själva mår bra och delar med sig av värme, glädje och inspiration, förhoppningsvis känner dom att även jag har något att ge dem. Det är härligt inspirerande med sådana möten.


Sen finns det mindre trevliga möten. Med människor som på något vis lyckas med att ta fram mina allra sämsta sidor. Elaka, otrevliga sidor. Varför är det så?

På två dagar denna vecka har jag nämligen haft väldigt många inspirerande möten med människor, men även några mindre trevliga...

Om du är tillfreds med sig själv och försöker bemöta människor med värme, omtanke och ett glatt humör då får du med säkerhet värme och glädje tillbaka. Och detsamma med motsatsen, otrevlighet föder otrevlighet.
En liten reflektion i vardagen. Tänk på hur du vill bli bemött och hur du själv bemöter människor!Och då passar det ju bra att med värme tacka Mia stickar för awarden hon har förärat mig! Tack snälla Mia! Jag blir alltid lika glad för en utmärkelse!


En award att skicka vidare till 7 bloggare med uppmaningen att berätta 7 intressanta saker om mej själv. Jag har klämt ur mej en del "sanningar" här på bloggen tycker jag. Finns det något kvar av intresse att förtälja tro?
Sen vill jag ju inte berätta ALLT, lite anonym vill jag vara.

Här kommer några;

Firar i år 25-årig förlovningsdag och 15-årig bröllopsdag. Det tog några år att komma på hur vi ville ha vårt bröllop...:-)

Jag har jobbat som personalassistent och socialassistent. Med befolkningsstatistik och med Inkassohantering. Som redovisningsassistent och Tingsrättskanslist. Som gruppchef och ekonom. I alla sammanhand har jag haft med siffror att göra, jag som hatade matte i skolan!

Jag gillar genuina ärliga människor. Tycker inte om "dösnack", skryt och snobberi.

Jag är inte rädd för att ta ansvar, men drömmer ibland om en total bekymmersfri tillvaro. Vem gör inte det förresten?!

Älskar att resa! På alla sätt och vis. Långa resor, korta resor. Med flyg, med båt, med tåg, buss o bil. Allt har sin charm! Det häftigaste jag gjort var att flyga sjöflygplan och landa på vattnet!!Nu kommer jag inte på något mer...
Jag låter alla som vill och som läser min blogg ta del av utmärkelsen. Varsågod!


P.s Nedräkningen har börjat - 2 dgr kvar till semestern!!!

4 kommentarer:

Rosenvante sa...

Ja, det där känner man så väl igen. Jag var på en föreläsning av en gotländska Ann-Marie Engdahl tror jag hon heter. En helt otrolig människa att plocka fram det positiva i allt. Som du skriver, tänk på hur du vill bli bemött och möt människorn därefter stämmer så bra. Ett litet leende kan förändra nåns dag totalt.

Grattis till awarden, den är du värd.

Tina sa...

Bra att tänka på bemötande. Vi har alltid bemötande som en stående punkt på våra personalmöten...
Skönt att ha semestern framför sig.

Mia stickar sa...

Vilka kloka tankar! Jag har tur nog kollegor som bemöter mig och varandra med vänlighet!

Samtal från min trädgård sa...

Helt enig med dig i dine beraktelser!
Och ha det bra på semestern.