måndag 19 juli 2010

Liten semester-rapport

Har haft härliga dagar i Halmstad och Båstad.
Skiner alltid solen där?!!
Det känns i allafall som vi alltid har kanonväder när vi är där!

Mycket tid tillbringade vi såklart på stranden i Tylösand. Norra delen av stranden vid Frösakull. Stranden är ju så lång, vet inte hur långt Tylöstrand sträcker sig egentligen. Badade och solade, åt medhavd lunch, fikade och gick på kvällspromenad i solnedgången.

Vi hyrde cyklar i Halmstad som vi hojjade runt på, utmärkta cykelvägar i den staden! Cyklade ner till Tylösand på kvällen, åt räkor och drack vin på Bettans Bar, mums!

Hittade till Galgberget och Hallandsgården (tack för tipset Eva!) Så mysigt med en fika i skuggan under björkarna. Alla tittade lite konstigt på oss när vi frågade efter vägen att cykla till Galgberget. Det är väldigt brant upp dit...


Ja, lite jobbigt och svettigt var det i värmen. Men belöning fick vi ju i form av en mysig kaffestund på ett väldigt lugnt och fridfullt ställe och sen var det ju nerförsbacke och en massor av sköna fläktar när vi cyklade tillbaka!


Vi hittade också till "Ricardos värld av glass" på Möllegården!
Jag säger bara; Testa rabarberglassen, den var superb!!
Förstår varför vi inte var ensamma där, det var många som ville frossa i Ricardos goda hemlagade glass mitt ute i "ingenstans".Letade oss ner till Grötviks småbåtshamn. Vi har en viss förkärlek till hamnar, maken och jag! Där slängde vi upp våra brassestolar på stenpiren och hämtade kaffe från det lilla bryggacaféet. Jag stickade och maken läste. Från vår plats på piren hade vi full koll på båtar, dykare och badare och njöt av lugnet!


På söndag var vi i Båstad och såg på finalen i Swedish open-tennisen. Solen gassade mot havssidan där vi satt, men det fläktade som tur var.

Och moln kom det med jämna mellanrum, vilket var bara skönt! Tråkigt nog förlorade Robin Söderling en tuff match mot Nicolas Almagro.

Årets "kändisspan" ;-) på semestern var inte lika upphetsande som förra året, då jag blev påsprungen av Per Moberg i Båstad och hade Per Gessle vid bordet bakom oss, i Tylösand!

På wip-läktaren i Båstad satt prins Carl Johan Bernadotte med fru, förre sas-chefen Jan Carlzon, konstnären Ernst Billgren och säkert en massa höjdare som jag inte har koll på.


I Falkenberg vandrade en ensam Lasse Berghagen framför oss på stadens gator. Där stannade vi på hemvägen och åt en god middag i kvällssolen och gick en romantisk promenad på stigarna längs Ätran och Vallarnas Friluftsteater där kvällens revy var i full gång.


Nu vill vi ha mera vackert väder så vi kan sticka iväg på lite båtsemester!
Mulet väder idag, men det passar bra med en liten "mellandag" för att packa upp, tvätta lite, vattna blommor och klippa gräsmattan.

Nu skall jag ut och plocka in biggaråerna innan skatorna hittar dom!

7 kommentarer:

Mia stickar sa...

Ni verkar ha haft det bra! Njut av bigaråerna, sånt växer inte häruppe!

Rosenvante sa...

Vilken myyyyyyyyyyys semester ni har.
Här är sol och varmt igen efter två dagars mulet och oväder.

Tina sa...

Visst, är det härligt på västkusten också!!
Det ser ut som ni haft underbart.
Ha en fortsatt bra semseter

Gunilla sa...

Låter som en supersemester! Hoppas det fortsätter så!

Marianne sa...

Vilken härlig semestertripp ni haft. Låter underbart.

Iwona sa...

Vilken underbar semester!
Och tack att du är med min utlottning!
Ha det skönt!

Samtal från min trädgård sa...

Det låter ju bara väldigt härligt!