lördag 5 april 2014

Mini-Mochi-Mysig sjal!

Ja, den gick fort att få färdig! Gick inte lika fort att få fotat den dock :-) 
Men igår kom jag ihåg att ta med sjalen ut på en liten fikastund i solen!Och jag har inte blockat den, kan inte bestämma om jag skall göra det heller. Hade varit bra att få den lite större och få lite bukt på picot-avmaskningskanten som vill krulla sig, men jag vill inte släta ut bubbligheten... Finns det något sätt att maska av en kant på, så att den inte rullar sig? Har provat massor med sätt men inget hindrar kanten från att rulla sig.


Mönstret är ett eget påhitt, enkla hålvarv i varierande bredd varvade med smala och breda partier slätstickning. Två nystan Mini-Mochi a 50 g köpt hos Vinterverkstan. Stickad med rundsticka nr 5. 

Som sommarsjal blir den för varm, men den är mjuk och mysig att vira runt halsen när man sitter ute i vårsolen men har kalla vindar som sveper runt en. Och jag klarar att ha den runt halsen, så mjukt är garnet, som består av lösspunnen merinoull med lite nylon i. Annars är jag överkänslig mot "ullstick" runt halsen, vilket är så tråkigt! Hur många vackra garner har man inte, som man skulle vilja sticka sjalar av! Och många sjalar har jag stickat som jag inte kan ha runt halsen tyvärr.Har i alla fall tagit upp ett ufo som förtjänar att bli färdigt! Randig sommartröja i färgväxande bomull från Tant Kofta. Anledningen till att tröjan hamnade i ufo-korgen var för att jag inte kunna bestämma hur jag skulle göra halsringningen, och sen var säsongen över. Så blir det när man inte stickar efter mönster, det krävs lite funderande emellanåt :-) Men nu har jag bestämt mig, och det är en somrig känsla att få sticka i bomullsgarn igen och tänka på de härliga stickstunderna jag hade i somras med detta projektet!

Stickning på Fågelskären med Måseskär i horisonten! 130720
2 kommentarer:

Eva S sa...

Sjalen blev en riktig gladsjal!
Och visst längtar man lite till att kunna sitta ute med stickning, eller för min del även spinnrocken.

Rosenvante sa...

Den ser verkligen urmysig ut. Tur du kan använda dig av den också. Ibland tar det tid bara att bli klar, min sjal som skulle klippas låg ju i 4 år och nu är det bara lite press på kanten som saknar, men där ligger den i strykkorgen och lär väl ligga den här veckan också om jag känner mig själv.