måndag 24 mars 2014

Reflektioner i vårsolen!

Njuter i fulla drag av vårsolen! 
Jag gillar hösten och lugnet men är också en vän av sol och värme, det är en härlig känsla att känna att solen faktiskt värmer nu! På min promenad hem från jobbet idag, såg jag fler som hade vårkänslor, eller kanske snarare sommarkänslor!
På en liten balkong satt tre grabbar i övre tonåren ihopklämda med bara överkroppar, ja, det gäller att börja pressa om man skall hinna bli brun :-)
Och på havet hörde jag ett välbekant irriterande ljud, två grabbar på vattenskotrar!! Dom hade i alla fall inte bar överkropp, utan våtdräkter på sig, men brrrr... det verkade kallt!

Desto varmare var det nog på min altan igår. Den ligger i söderläge, och vi lyckades krypa in i ett hörn där det var lä, och där satt jag i bara tröjan och fikade och stickade, underbart!!
Har såklart inte kunnat låta bli att provsticka lite med senaste garninköpet, och vips så hade jag påbörjat en sjal i egen design! 


Blev så förtjust i hur det enkla hålmönstret "betedde" sig ihop med garnet och de härliga färgerna, att jag var bara tvungen att vidareutveckla mönstret (som jag har i mitt huvud) och sticka vidare. Nu har jag påbörjat nysta nr 2 (sista) och det kan nog bli en lagom, inte för stor sjal, gillar luftigheten och "bubbligheten" som mönsterdelarna ger och de släta partierna framhäver lite mer av garnets färgskiftningar.


Garnet är också skönt att sticka i, ganska lösspunnen merinoull i perfekt tjocklek för min smak. Mini-Mochi för st nr 2,25-2,75 (180 m/50 gr) fr Crystal Palace, men jag stickar med nr 5. Har faktiskt lite svårt att tänka mig att detta garn kan stickas med stickor 2,25.


Jag har nu en stark känsla av att jag kommer att fortsätta sticka den här färdigt istället för att sticka på ärmar på min svarta på-tvären-tröja... Kroppen är alltså färdig, men ärmar kvarstår, hmm... kanske skulle behöva lite mer ruskväder så den blir färdig istället, den är inte direkt något vårprojekt, men nej, ruskväder vill vi ju inte ha! Vår, kära vår, välkommen!!

Bye the way, är det någon som skall till Grötö (SIV) bara över dagen, nu till helgen? Har en fundering på att åka dit och kolla läget på lördag (har inte anmält mig till något)  - men bara om detta fina väder består och lust och ork infaller sig :-)


5 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Oh, vad vackert den blir. Så fina färger och rolig mönster med det släta och lite bubbliga.
Njut av våren
Anje

Eva S sa...

Oj vilken härlig gladsjal. och mönstret blir fint! Vårsolen är härlig om man bara kan hitta en lävrå. Börjar vara trött på blåsten.

Blenda sa...

Vilka härliga färger på din sjal, känner att jag nog behöver ha lite sprakande färg i mitt liv nu när våren är på väg och allt! (Även om "vårkänslor" inte précis är vad jag känner idag, när det har blåst och regnat i snart ett dygn... Men imorgon, då blir det nog fint!)

I morse stod jag och fantiserade om att sticka något i cerise/orange... Som sagt, behöver nog lite färg nu.

Sjalen ser kanonfin ut, och kommer nog passa bade till sommaren och när det blir kallare väder sen igen.

Jag funderar ev på Grötö, om inte lite renovering kommer ivägen. Men jag har det väldigt öppet ännu. Ha det gott! /Blenda

Rosenvante sa...

Så härligt det där lät, lä i söderläge, fika och stickning. Nu är du väl redan klar med sjalen, jag är ju lite sen in menar jag.
Så duktig du är som bara kommer på hur du ska göra och så blir det så fint. Härliga färger i garnet också, passar ju fint nu till somriga dagar framöver eller hur?

Otaliga projekt sa...

Sjalen ser ju jättefin ut! Det känns som om du har fått ut max av garnet och dess färgväxlningar med det mönstret.