onsdag 26 februari 2014

Medaljer, maskor och mumsig bok, åsså lite rött!

Vad har hänt sen sist här på bloggen tro...
En väldans massa tv-tittande på OS har det varit och många medaljer fick vi!!
Men också en väldans tråkig avslutning med ishockyns "dopingtjafs".
Och stickat har jag gjort, en hel del, i mina mått mätt!

Här ligger min svarta tröja, en långärmad variant av den här.
Det är svårt att fota svart, garnerna ser lite grådassiga ut, men mörkar jag ner bilderna syns det inte vad jag stickar. Det ser ut som jag kommit en bit upp på kroppen...


Men jag har kommit en bit längs med kroppen :-) 


För den stickas i sidled och jag är på bakstyckets mitt samtidigt som jag är på framstyckets del fram till halsringningen. Det här är en snabb och väldigt kreativ stickning! Jag har ett grundmönster, men freestylar rätt friskt. Blandar tre garner och olika tekniker. Garnerna är ett kidmohair, ett lingarn Lienen Los (me like) från Yll & Tyll och merino/silkegarnet Kimono från Tant Kofta, och jag stickar med stickor nr 5.

Maken fick också nya tajtare skaft på sina sockor och jag fick mer grått garn till mina sockor - alla nöjda!


Gjorde ett litet inköp på bokrean igår. Ger inte mycket för den nu fört iden, förr stod jag och köade tidigt på morgonen. Tycker inte det finns några fynd längre. Men när bokrean nu också flyttat in i mataffären kan man ju ta sig en runda. Och i år hittade en bok som jag tydligen missat tidigare. Sommarkalas av Hannu Sörenström - vilken härlig bok!! Fint inbunden och tjock med massor av recept, fina bilder och små berättelser, det gillar jag! Denna bok kändes som en sommarvariant av min favoritbok Vinterns goda ting av Anna & Fanny Bergenström.Jobbat med vår nya tvättstuga har jag och maken också gjort mellan skidåken på tv! Igår målade jag sista lagret av knallröd färg på ena väggen! Blev supernöjd! Man blir genast på gott humör när man kliver in i rummet - och det kan ju behövas i en tvättstuga! På fredag åker vi till Ikea för tredje helgen i rad! Och på lördag är tanken att alla "möbler" skall på plats, och sen är det bara lite finputs kvar.


Japp, det var lite vad som hänt sen förra inlägget. Nästa inlägg kommer när tiden och lusten infinner sig.
Och så har tydligen våren infunnit sig här i Västra Götaland! Härligt! Gårdagen bjöd på härlig vårsol, men idag var det regnigt och grått igen, men våren känns i luften och fåglarna är som tossiga!!

Ha det gott allihop!

7 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Vilken rolig stickning du håller på med. Kommer ihåg att jag stickade ett tag tröjerna på snedden. Även där olika garner och mönster.
Så härlig med vår och en "ny" tvättstuga.
Här är det vår. Fast idag ska det bli regn igen men oj vilka dagar vi har haft. Underbart.
Ha det fint
Anje

Birgitta sa...

Kul stickning, det blir fint! Och en glad och ny tvättstuga låter härligt.

Rosenvante sa...

Vilket kul sätt att sticka tröja på. Jag har tydligen missat din blogg, fattar inte det men nu är jag med igen.
Ha nu en trevlig helg med inköp och möblering.

Blenda sa...

Hej på dig! Ha en bra helg du också! /Blenda

Blenda sa...

Hej på dig! Ha en bra helg du också! /Blenda

Sunna sa...

Tycker det hänt massor sen sist, blir grymt läckert i tvättstugan, ha en trevlig tur till ikea, jag upptäckte igår att deras neccesär är ypperlig att ha i väskan med en liten stickning i.

Eva S sa...

Intressant tröjstickning!