fredag 14 februari 2014

Happy feets and clouded minds


Äntligen blev jag klar med mina randiga sockar!Lite skidåkning och OS-medaljer hjälpte mig att få dem färdiga i helgen. Innan dess hade jag inte stickat en maska på långt över en vecka! Pga en ynka liten häl! Att det kan vara så motigt ibland!! Förstår inte varför jag valde att göra timglashälar...jo, för om dom blir bra så tycker jag det är den snyggaste hälen. 


Men första hälen gjorde mig nästan gråhårig för jag kom inte ihåg hur man gjorde, och beskrivningen jag hittade i en bok fattade jag inte nått av. Fick googla lite mönster och fick till den, andra hälen fick jag också ihop till slut, efter flera försök. Men jag kom på en egen variant att göra vändningarna på för att minska risken för hål. Hälarna blev inte riktigt likadana, men det struntar jag i. Halvvägs kvar till tån på sista sockan tog det gråa garnet slut också! Men det löste jag så här :-) ;


Makens sockar som han tyckte blivit för vida i skaften, löptes upp. Tog vad jag behövde i grått för att sticka färdigt min socka och nu håller jag på att sticka smalare skaft till maken, och garnet kommer att räcka är jag ganska så säker på, I värsta fall får han få en bredare blå överdel på sina sockor :-)

Glada fötter är ju bra, jag önskar jag kunde vara lite gladare i sinnet också. Mitt jobb, nej fel, min arbetsplats och inställningen hos vissa i arbetsgänget runt mig suger musten ur mig. Hade jag inte haft några alldeles underbara kollegor hade jag gett upp för länge sen. Jag jobbar stenhårt på alla plan. Och att jobba stenhårt med sina tankar och att hålla allt negativt ifrån sig tar så in i norden på krafterna. Jag brottas med många livsfrågor just nu, ...skall man hålla på så här... är det verkligen detta livet går ut på... vad skall man göra istället... skulle vilja starta om med något helt annat... styra mer av min egen dyrbara tid... suck!!! Ursäkta att jag sprider deprimerande tankar! 
Någon som har en strålande affärsidé att dela med sig av? :-) 
Beundrar människor som tagit tag i livet och sysselsätter sig med saker som ger livskvalité - som ex.vis Tant Kofta - du är en inspirationskälla Lotta!Nåja, nu är det helg, då gäller det att njuta! I ugnen gräddas "Underbart goda baguetter" från Anna Bergenströms recept. Och nu skall jag ta med en kopp kaffe och sätta mig och sortera garner - har dragit fram alla de där "mindre fina" garnerna som ligger i påsar, kassar och korgar överallt, lagom meditativ och inspirerande sysselsättning för en trött hjärna.
Ikväll kommer vuxna barnet "hem" och ett gott rött vin och en saftig entrecote tror jag står på menyn! Och imorgon är vi bjudna på 10-årskalas! Lite tid skall också ägnas åt vår snart färdiga tvättstuga. Lite målning och finputs, sen återstår bara att handla in nytt möblemang och få allt på plats och ihopkopplat, underbart! Och för att ha en rejäl morot att se framemot har vi påbörjat planering av en ev. Florida-rundresa till hösten igen!

Må gott vänner och ta vara på livet!

7 kommentarer:

Myggan sa...

Ajaj vad det är enerverande när man inte kommet på´t. Men de ser himla fina ut. Jag hoppas garnet räcker till. =)
Jag förstår dina jobbfunderingar. Jag brottas just nu med samma tankar. Vad ska jag bli när jag blir stor? Och sura jobbarkompisar kan verkligen få även den mest positive att tappa sugen. Tänk att det finns minst en sån på varje arbetsplats.
/Anna

Mia stickar sa...

När det blev besparingar på jobbet och världens bästa arbetsgrupp splittrades hamnade jag alldeles fel! Otrivdes så det gjorde ont i mig så jag har provat! Men jag bad om en ny placering och fick det och allt blev bara så bra! Hoppas du kommer på någon bra ide eller att nåt bra bara ramlar över dig av en slump!
Trots allt måste fötterna vara glada i de där sockorna! :)

Susilull sa...

Ja, Anna, dwt är precis det jag undrar också - vad skall man göra när man blir stor?? Har jobbat med många olika saker men allt ändå inom ekonomi - ska man byta jobb och/eller arbetsgivare nu känner jag att jag vill göra något helt annat!

Susilull sa...

Skönt att det blev bra till slut för dig, Mia! Jag hoppas saker och ting löser sig för mig också. Har fått ett erbjudande att fundera på, men vet att jag inom två år då förmodligen måste börja pendla, känns sådär. Idag promenerar jag längs havet till mitt jobb...

Mon jardin en ik sa...

Så trist att du inte mår bra på dit arbete. Så jobbigt. Hoppas att det blir bättre snart.
Fina sockor du har stickat. Jag använder min mormors gamla mönster som idag är mer än 60 år gammal. Men det fungerar bra.
Hoppas du får en bra vecka.
Anje

Sunna sa...

åh så läckra färger

Eva S sa...

Så glada sockor! Man blir verkligen glad av att bara titta på dom. Och bloggen är din. Det är väll ändå den som läser som kan avstå eller läsa vidare. Ibland är det det bästa att få tömma ur sig det där jobbiga. En sådan jobbsituation kan ta knäcken på vem som helst. Är inte helt utan erfarenhet. Önskar dig verkligen att det kommer till en lösning. Kram på dig!