söndag 19 januari 2014

Jag har ett val!


Så försöker jag tänka hela tiden.
Jag kanske inte kan välja vad som händer runt om kring mig men jag kan välja hur jag förhåller mig till det och vilka tankar jag tänker.
Jag hade kunnat välja att låta mitt fokus hänga upp sig på allt elände på jobbet - tre dagar med ett datasystem som ligger nere mitt i ett bokslut, när man är systemansvarig är inte roligt!! Men jag kan inte göra annat än försöka heja på de tekniker som sliter sitt hår för att få ordning på det - och tänka att det är ingen som dör av det här!

Nej, istället väljer jag att låta mina tankar kretsa kring allt som berikat mig denna vecka!
Många härliga och inspirerande samtal med människor som har hjärta och hjärna på rätt ställe!
En lunch blev oväntat en långlunch fylld av rolig planering och massor med skratt, när jag och två av mina bästa arbetskamrater hamnade vid samma bord. Det inträffar tyvärr allt för sällan då vi normalt har olika lunchtider. Den stunden levde vi på hela den em, vi behövde verkligen den positiva energin som den gav oss!

Jag har också berikats med massor av gratulationer på min födelsedag i veckan. Sms, telefonsamtal, hälsningar på Fb och kramar och gratulationer på jobbet. Goa vänner som tittade in och grattade på kvällen och överraskade med en stickbok! Det värmer när vänner som inte själva stickar anstränger sig och frågar runt efter en inspirerande bra stickbok - vilket detta verkligen är! Och när man fyller år på tulpanens dag får man såklart också massor med tulpaner, som jag älskar.


I år valde jag också att tänka - så roligt att ha kalas och samla hela familjen igen!!
Många gånger har jag tyckt att det är jobbigt att fylla år så nära efter julen. Man har precis kastat ut julen och kastats in i vardagen igen, när människor runt mig börjat fråga vad jag önskar mig och om jag skall fira min födelsedag...
Så igår festade hela familjen loss, och det var så lyckat, mat och allt! Jag är helnöjd!!


Och nu väljer jag att strunta i disken och istället fästa trådar på de grönrandiga Sterk-sockorna som skall åka till ett nytt hem idag! :-)

Ha en skön söndag - och gör att bra val idag!

8 kommentarer:

Blenda sa...

Grattis i efterskott! Fyller också år strax efter jul, och tulpaner är ett måste! (Och jag gillar dem bäst utan en massa tjafs, vill ha dem som de är bara för att sätta ner i en kristallskål...)

Jag stod och kollade på Stora boken om Virkning i förrgår, och bestämde mig för att den ska jag köpa. Jag tror det är samma författare som till din bok, så då kanske jag ska slå till den den också när jag ändå håller på!

Och visst har du rätt i det där om att man alltid har ett val. Brukar säga att även att inte aktivt göra ett val, är att välja...

Ha det gott! /Blenda

frisky frog sa...

Grattis i efterskott! Den där boken har jag kollat i och den verkar toppen.
Tulpaner är ett måste. Någon (jag har glömt vem) uttryckte det att tulpaner är så krispiga. Jag kan bara hålla med. =)

Myggan sa...

Kloka tankar som jag försöker leva efter också. Om något skiter sig får man göra det bästa av situationen. Kan man inte jobba med ordinarie uppgifter så kan man ju passa på att göra sådant som man aldrig annars hinner med. Röja en låda, ta en långlunch eller kanske t o m passa på att ta ut lite komp. =)
Grattis i efterskott!
/Anna

Rosenvante sa...

Grattis i efterskott.
Så klok du är. Det är verkligen lätt att hamna i fel banor, jag gör det väldigt ofta om jag ska vara ärlig, men jag jobbar hårt på det.
Fin bok du fick, mycket fina tips i den.

Mon jardin en ik sa...

Grattis i efterskott. Så roligt att ställa till med fest även om det känns jobbigt innan. Något att minnas.
Hoppas dem ordnade datasystemet och du kan jobba med det du måste utan problem. Duktig att se det positiva i allt.
Anje

Maritas Maskor sa...

Stort Stort Grattis!!!
Och du har helt rätt, att det enda man kan påverka är sina tankar om saker som händer. Men det är nog så svårt och man får träna och träna på det om och om igen..
Kram och hoppas att du fick en jättefin dag!!

Eva S sa...

Så sant! Ofta väljer vi fel för vi väljer det vi tror omgivningen vill att vi sak välja. Vi borde lyssna så mycket mera på vår egen kropp och tro på oss själva. Tycker du gjorde kloka val och grattis i efterskott!

Mia stickar sa...

Grattis i efterskott! SÅ klok du är, jag har lätt att fastna i negativa tankar när det inte går som man tänkt sig! Får också jobba med det!