måndag 27 januari 2014

Shopping och sticktankar

I fredags var jag ledig och kände att jag verkligen behövde göra lite roliga saker så jag fick allt "jobbelände" ur hjärnan. (Skall inte tjata mer om jobbet, men vi börjar tro att någon kastat en förbannelse över oss...) Efter en skön morgon med frukost i soffan framför tvn, gjorde jag mig i ordning och hoppade på bussen. Shoppade runt lite, tog en lunch, fikade och shoppade lite till. Mötte sen upp maken och avslutade med en god middag och ett glas vin! Lagom hemma till kl 19 var det bara att sjunka ner i soffan igen, mätt och belåten! Bra dag!

Hittade inget av det jag hade tänkt köpa, men däremot lite annat! Bl a ny vårvinterjacka och matchande väska!! Och en scarf såklart! Jag kan inte handla kläder utan att komma hem med en scarf. Och skulle jag inte hitta kläder så hittar jag alltid en scarf :-)
Min scarflåda är enorm... fniss...

Och så hittade jag den här trevliga lilla burken! Ni tänker som jag, antar jag :-)


 En sån bra garngömma!


Att det följde med ett nysta med snöre gör ingenting, har jag alltid användning för! Hos Nille finns dom! (På deras hemsida finns också gratis stickmönster såg jag).

Har inte stickat mycket i veckan men jag påtade ihop första rosarandiga Sterk-sockan, alla trådar är fästa! Och började på nr 2, men i mitt huvud har en stickidé börjat ta form. Skulle vilja ha en svart "vintermodell" av den här!


Lite längre och långärmad. Älskar denna top, den var rolig att sticka och jag har använt den jättemycket. Mönstret är från Tant Thea och stickas på tvären. Stora stickor och luftiga varv gör att det inte går åt speciellt mycket garn, ett bra restgarnsprojekt.


Funderar på att använda Kimono, merino/silkegarn från Tant Kofta, det har en bra melering och struktur och det blev ju ingen mössa till maken av det :-) Tänkte blanda med ett luddigare garn och ett lingarn, och lite andra restgarner kanske. Sommartoppen stickade jag bl a med Kalinka lingarn, men jag skulle vilja ha ett lite tjockare, och gärna lite följsammare lingarn.
Jag har lagt en beställning hos Yll & Tyll på Kidmohair och Leinen Los lingarn, hoppas det blir bra!

Känner jag mig själv rätt borde jag inte börja på en vintertröja nu, utan ta fram den randiga sommartröjan och göra den färdig - så kanske den blir klar till rätt säsong :-)
Men men, vad är väl som ett nytt stickprojekt... inte mycket! :-)

Väntar faktiskt på att vinter-os skall börja, det inbjuder till fler stickstunder i soffan!
Och vinter har vi ju fått nu, hela Sverige! T o m vi på Västkusten fick lite snö till slut!Ha en bra vecka!


7 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Vad man behöver en sån dag ibland. Gör inget om man inte hittar nåt men bara gå runt och kolla och komma hem med något man kanske får användning för nån gång.
När jag ser din topp kommer jag att tänka på tröjorna vi stickade av resterna men då på snedden. Det var väl på 80talet.
Ha en fin dag.
Anje

Anna sa...

Låter härligt, toppen är jättefin och jag förstår att du vill sticka en till! Hur tänkte du sticka armarna?

Mia stickar sa...

Toppen ser jätttefin ut, du trollar nog fram en långärmad också! Ja vad är väl som en ny stickning! Längtar förtvivlat efter en ny stickning och hade lovat mig själv att bara jag gjort det mönsterstickade längst ner på tunikaärman skulle jag få börja med en ny så på tisdag på stickcafeet skulle garnet inhandlas....... idag är det tisdag och vi bor högt och bra till och har bara -20 så jag gissar att där stickcafeet är ligger det på -25-28 grader! Bilen fryser ju ihop bara att stanna hemma, suck!

Rosenvante sa...

Åh den där fredagen tog jag ledigt också och släppte jobbtankarna helt. Hade också en fantastiskt skön dag med lugn morgon. Vi behöver de där vitaminkickarna helt klart i dessa bokslutstider med tidspress & struliga datorer.
Hoppas ni fått ordning på era problem så ni är på rull igen,
Jag har just klarat av första tidsgränsen och tar nu tag i nästa som är lite lugnare.
Ha nu en skön helg

Hedvig sa...

Vilken perfekt burk! :)

Hanna sa...

Det är få saker som är så vackra som snö på de kala klipporna. Man njuter de få dagarna som är så vackra som på bilden. Oftast brukar ju det regna på tvären hela vintern, och kylan letar sig in till bara benet.

Cicci H sa...

Skönt att veta att man inte är ensam om många scarves/ sjalar... ;-) (Har 3siffrigt många) Oops.