måndag 18 november 2013

Lördagsnöje och söndagspyssel!

I lördags var jag ute på en liten roadtrip, och hälsade på hos Tant Kofta!
Lotta hade julklappsöppet ihop med Petra från Magasin Duett. Trångt, trångt var det i "garnrummen", många var dom hugade garnshopparna! Träffade några bekanta och efter shopping hos både Lotta och Petra blev det fika i växthuset! Alltid lika mysigt!
Jag hade för avsikt att hitta ett garn till mössa till maken, och det hittade jag också - en härva grafitsvart (kan inte riktigt avgöra vad det är för färg) merinoull/silkegarn "Kimono" med lite struktur i. Resten av inköpen har rena nöjesköp, härliga boken "Vantar för alla årstider" och ett gulligt litet kit för muddar köpte jag hos Magasin Duett. Den svarta härvan och ljuvliga röda härvor i kidmohair och 3-trådig ull köpte jag hos Tant Kofta. Har sjal-planer för allt det röda, bara älskar färgerna! Eldigt röda med dragning åt tomat - helt hopplöst att foto i detta ständiga mörker - bjuder på både blixt- och utan-blixtbild.På hemväg från Tant Kofta blev det också besök på Grindens julmarknad i Spekeröd. Om det var många besökare hos Lotta, kan man säga att det var rena folkvandringen till julmarknaden. Raden av parkerade bilar längs vägen ringlade sig nästan kilometerlång. Mycket fint fanns det, men ändå kom jag bara hem med äpplemust :-) Och någon julstämning fick jag inte heller, det var ju strålande solsken och det är svårt att fatta att det snart är 1:a advent!På söndag var vi inte hemma och när jag kom hem kliade det verkligen i fingrarna att få sticka i nya garnet. Efter sen middag blev det äntligen tid för en stund i soffan för att nysta garn och påbörja mösstickningen! Alltid lika kul att börja en ny stickning även om det bara är ett litet projekt. Mönstret är "Nicholsson-mössan" ur Tant Koftas häfte "Hit- och Dit mössor". Garnet fick godkänt av maken, snygg färg, inte luddigt och inte stickigt. Återstår att se om mössan faller i smaken, inte säkert... Jag har en man som helt enkelt inte passar i mössa, så vi har lika roligt varje gång han provar en! Men nu testar vi en egenstickad, då går det ju att reglera passformen lite!

Nu åter till stickningen - ha en bra måndagkväll!

4 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

å så mycket fint du införskaffat!

Anna sa...

Hej fina inköp och visst var det gott väder i lördags. Även jag har en make som det är svårt att hitta mössa till. Ska nog se om jag får sticka en till honom! Härliga färger i garnerna ska bli kul att se vilka sjalar som du kommer sticka!

Mon jardin en ik sa...

Så härliga färger du hittade. Jag har en man som inte passar i mössa heller och han vägrar att ha en. Som tur är har vi nästan aldrig så kallt att den behövs heller.
Önskar dig mycket sticknöje.
Anje

Blenda sa...

Det låter som om du haft en jättemysig helg!

Det där röda garnet som ser lite "varierande" i färgen, det ser jättefint ut. Måste åka till Tank Kofta snart och botanisera...

Ha det gott! /Blenda