onsdag 13 november 2013

Sjalen Revontuli - Norrsken - Aurora Borealis

Att få se norrsken har jag med på min önske-att göra o se-lista. Men tills dess får jag nöja mig med min nya sjal! Tack för alla era kommentarer och tyckande om den! Precis som Anje skrev kände jag också först: det där svarta... hmm...
Men de flesta av er gillade den svarta kanten.

Helgen som gick var ju en riktig må bra helg! Och sjalen fick följa med och satt på nästan hela helgen, utom när jag sprang runt och shoppade och blev för varm :-) Och jag kom då fram till att den är bra som den är! Jag är ju nästan alltid svartklädd, och då var det väldigt snyggt med den svarta kanten. Pärlorna har en praktisk funktion, dom ger lite tyngd åt snibbarna, och så är dom lite roliga. Färgen på pärlorna är likadan som garnet men det syns nog inte på korten. Sen är dom ju genomskinliga, så mot svart bakgrund ser dom svarta ut. Har tyvärr inte fått till några bra bilder dessa mörka dagar.Sjalen mäter 110 cm x 50 cm och kunde varit lite större, men den är stickad enl mönstret och garnet blev det bara ca en halv meter kvar av, så det gick inte att improvisera den större.
Har gjort lite missar här och där men det tillät jag mig att strunta i. Mönstret var så pass enformigt att man lätt bara stickade på och missade att det skulle ju vara lite ihoptagningar och ökningar här och där. Jag bytte från en metallsticka till en Knitpro trä och då blev stickningen inte så glidig. Har stickat med rundsticka nr 3,5 och det gick åt ganska exakt 100 g av blodröda garnet Seawool fr Fleece Artist. En skön stickning som jag kunde tänka mig att sticka igen men då en mycket större modell. Mönstret finns HÄR, på svenska och många andra språk.

Helgen var som sagt en riktig må bra helg ihop med maken! Vi bodde på hotell i Göteborg, åt gott på restaurang och såg musikalen Familjen Addams! Kan jag rekommendera! Rolig, fartfylld och med härlig musik, Claes Mamberg som pappa Gomez Addams är suverän!Dagen efter åt vi långfrukost, fick massage och strosade sen på stan. Shoppade lite, fikade, åt Italiensk lunch och avslutade dagen med att gå på vernissage på Magasinsgatan. The Photogallery har ett "pop-upp-galleri & utställning i Artillerihallarna!Har ni vägarna förbi i veckan, så se den! Pågår bara t o m 17/11. Väldigt många och fina bilder av några av världens främsta fotografer!

Nu hoppas jag på bättre tur än igår. Hade gjort färdigt detta inlägg med länkar, bilder och allt. Publicerade (hann någon se det?) men såg att jag missat en grej så jag tog upp redigeringsläget igen, fixade och publicerade igen, trodde jag... När jag senare kollade fanns inte mitt inlägg längre! Kvar fanns bara första 1/3-delen som utkast, resten inkl alla bilder var borta!! Så sur jag blev! Orkade inte göra om det då, så nu har jag gjort ett nytt ikväll och håller tummarna att det inte försvinner! Jag har märkt att när man påbörjar ett inlägg i mobilen och sen fortsätter på datorn eller tvärtom, så händer det konstiga saker ibland. Och detta är just ett sånt inlägg...

Men nu kan jag lägga till att jag varit i Ullared idag! Tog en ledig dag mitt i veckan och åkte med på en bussresa med ett gäng glada tjejer & damer, riktiga Ullaredsproffs :-) Själv handlar jag aldrig så mycket, men har haft en rolig dag!! Väldigt skönt att sitta i soffan och vila fötterna nu!

4 kommentarer:

frisky frog sa...

Sjalen är som sagt ursnygg! Med svart kant.
Ullared? Då kunde jag ju bjudit på kaffe och en stickstund vid brasan... =)

Eva S sa...

Jaa, den blev fin! Norrsken har jag sett och det kan vara riktigt mäktigt.

Hedvig sa...

Åh den har jag också stickat, den är ju så fin! :)

Mon jardin en ik sa...

Tycker om färgen och modellen. Lyser opp i mörkret.
Anje