tisdag 19 februari 2013

Stickad väst "Budget vs Lyx"

Fokus; stickning, var det ju som gällde nu!
Och det har gått ganska bra. Jag har stickat lite lite på den roströda koftan, och "tuttifrutti"-sjalen (se förra inlägget), som jag döpt den till, växer sakta sakta. Slätstickning med stickor nr 2,5 går inte fort! Bävar lite för när varven börjar bli riktigt långa... men de härliga färgerna håller mig i gång.

Och jag har med hjälp av ett Adéles Mohair-Bouclé-nysta jag köpte hos Madam Kruz, gjort färdigt en stickad väst. Den har legat färdig sen förra våren och på bloggen skrev jag om den bl a här och här, sen bidde det inget mer. Den användes inte heller, kändes liksom inte färdig. Det saknades någon form av kant runt om, men inget garn hade jag som funkade - tills nu!

 Så virkelivirk en kväll och västen blev perfekt! Så nöjd! Har redan fått mycket beröm för den, kul! Knappens vara eller icke-vara är dock inte helt utredd än :-)


Den snygg både öppen och knäppt, och jag gillar knappen jättemycket. Men den är för tung för det glesstickade garnet, så den "hänger" efter att man haft på sig den ett tag. Så den kanske får en mindre knapp, eller ingen knapp alls. Knapphålet syns inte när det inte används så det är ju bra.


Den är stickad uppifrån och ner med ganska mycket ökningar i sidorna, vilket ger en snyggt fall. Garnerna är M & K Eco-Cotton och Adéles Mohair Fluffy Nobbs, budget möter lyx! En lyckad blandning! Stickad med Knitpro rundsticka nr 8 och med inspirationen från detta Dropsmönster. Det gick åt 200 gr Eco-Cotton och 100 gr Fluffy Nobbs + ca 25 gr Bouclé till den virkade kanten.

Det här är den typ av stickning jag gillar bäst, när jag får kombinera olika garnkvalitéer, köra lite mitt eget race och det går hyffsat fort! Tjohoo :-)


7 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Så häftig!
Vad modigt att våga blanda och ge så där! Du har verkligen lyckats fint! Tur att du kom på hur kanterna skulle vara, så att du kan ha den nu!

Myggan sa...

Supersnygg! Precis i min stil. Jag skrev på Sjömannens blogg tidigare i kväll om att "rama in" ett plagg med en kant kan ge det där sista lyftet.
/Anna

Anonym sa...

Så läcker den ser ut, en sån som man skulle vilja se och klappa på i verkligheten!
Miastickar

Fiff sa...

Snygg! Ser riktigt lyxig ut! Jag tycker det ser fint ut med knappen också :-)

Mon jardin en ik sa...

Mycket läcker väst.Varför inte ta en broche istället för en knapp om den nu ska knäppas.
Tycker du är duktig som kan sticka utan mönster och vågar blanda alla dessa härliga garner efter dit eget tycke.
Anje

Sunna sa...

grymt läcker

skapa och inreda sa...

Jättefin!