fredag 1 mars 2013

Estniska muddar och vårkänslor!

Med två pågående stickningar i rät- resp. slätstickning, måste jag bara sticka emellan med något roligt snabbprojekt! Kom fram till att jag länge saknat ett par muddar i färgskalan brun-beige (om det nu kan kallas färg :-). Hittade ett nysta beige Gepard Strong one-sockgarn och Evelyn Clarks mönster "Estonian Lace Wrist Warmers" och här är resultatet!Ett mönster där jag nästan bara behövde titta på diagrammet en gång, sen satt det i huvudet. Perfekt tv-stickning, roligt och med lite variation men utan att man behöver hänga över mönstret. Tog inte många kvällar att färdigställa dessa, om man inte löper upp dem igen vill säga... :-) Jag lyckades snurra in mig i garnet och drog iväg med det genom halva huset i jakt på en ringande telefon. Blev lite full i skratt när jag såg vad jag dragit med mig utan att märka nått. Men det var inte lika roligt när jag såg att i andra ändan, kvar i vardagsrummet låg sista mudden upplöpt med 1/3 del! Hade visst inte klippt av och fäst tråden ordentligt!!Nåja, nu är dom i allafall avmaskade och trådarna fästa. Inga fantastiska muddar på något sätt, men de fyller sin funktion. Mönstret "snor" sig av sig själv, men det ser ganska fint ut.
Upplägget är på 48 maskor på stickor nr 3. Mudden ser jättesmal ut, men den är väldigt töjbar. Själv har jag smala handleder, så modellen passar mig perfekt!


Har fyllt på garnförrådet med lite orange Rowan milk-cotton. Är väldigt svag för orange, det kanske ni märkt. Gick förbi paketet en kväll och såg att ett nysta med Colinettes Giotto hamnat bredvid - och wow - vilken matchning! Såg genast en glesstickad sommartopp med inslag av Colinettegarnet framför mig, vad tror ni om det!?
Idag har det varit underbart vårväder här, dimman som legat tjock härute vid kusten i flera dagar har äntligen skingrat sig och släppt fram solen! Ok det blåser kallt, men från insidan fönstret ser det iaf härligt ut.
De vita snart överblommade tulpanerna hjälper till med vårkänslan. Visst är dom läckra! Och för att ha lite extra att se framemot innan våren slår till ordentligt bokade jag igår en resa för att möta våren på lite sydligare breddgrader i början på april. Skall bli underbart!! Mer om det längre fram!Önskar er en härlig helg!

4 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Lustig men precis innan jag skulle titta in på blogsidan handlade jag garn i.... javisst Coral.Nästan samma färg som din. Ska sticka en sommarkofta i det. Fint till lite solbränd hud och vit topp.
Fina muddar du stickade.
Ha det gott.
Anje

skapa och inreda sa...

Gillar dina stickade muddar :)
Massor av härligt garn har du också som bara väntar på dina flinka fingrar, underbar färg.
Ha en bra dag.
Annika

Ulricha sa...

Vilka underbara tulpaner! De ser nästan ut som påskliljor!

Fina muddar. Det kan man aldrig ha för många av. Och härligt orangegarner! Jag har börjat gilla orange, förr värjde jag mig för den färgen. Det måste ha med åldern att göra :-) Blir nog fint med de olika garnerna tillsammans! Ska bli kul att se vad du stickar av det.

Karin sa...

Hejsan! Trevlig blogg med så mycket fina saker du gjort och vilken tulpanbukett, helt otroligt. Ha det bra Karin