fredag 8 februari 2013

En påse garn!!

Är mitt uppe i bokslutsarbete nu, och har haft en lång att-göra-lista som följeslagare i flera veckor, där jag betat av sak för sak. Igår bockade jag av sista saken på listan. Inte så att jag inte har något mer att göra :-) men jag har fixat alla viktiga saker som inte fick glömmas bort. Härlig känsla! Klockan var bara 15.15 och jag bestämde mig raskt för att sluta tidigare och "fira" genom att åka till Madam Kruz mysiga garnaffär! Det är viktigt att belöna sig själv ibland!


Tyvärr var det blandade känslor bakom garnaffärsbesöket, för Carina & Monica har bestämt sig för att stänga sin mysiga affär efter 5 år, tråkigt! Men nu var det total utförsäljning torsdag - söndag och det var varmt, trångt och lite lätt hysterisk garnfrossa som gällde. Flera bekanta, många goa skratt och två madamer på strålande humör gjorde det till en väldans trevlig kväll! Efter drygt en timme med en del beslutsvånda bland garnhyllorna åkte jag glatt hem med detta innehåll;


Går väl knappast att ta miste på min favoritfärgskala?! Rostfärgade Cacao och benvita Adéles Bouclé "säkrade" jag upp med, då jag har två projekt på gång med dessa garner och det känns bra att veta att garnet räcker. Jag har nämligen en förmåga att alltid köpa för lite garn! Mossgrönt sockgarn Sterk kommer förhoppningsvis att falla dottern i smaken, som önskat sig nya varma, lite diskretare sockor, än de hon nu snart slitigt ut, som är lila-orange-svart-gula :-) Gillar verkligen Sterk-garnet, tyvärr fanns det inte fler nystan.

De övriga garnerna i beige-brun-orange, Debbie Bliss Amalfi och TK Colina, skall tillsammans lite annat från mitt lager, bli en kofta enl ett Astrid-mönster. Ett knallorange nysta BC Allino såg ensamt ut på en hylla, och fick också följa med hem. Tror jag varvar det med något luddgarn till en luftig sommarsjal. Ni kanske hör att inspirationen verkar ha återvänt!

Jag har letat mönster och provstickat garner i snart två veckor utan att "komma till skott". Men nu tror jag att jag bestämt mig. Jag skall med Adéle-garnet virka kanter runt en färdigstickad väst, som ändå känns lite "ofärdig". Sen skall jag skärpa till mig och sticka färdigt min kofta i Cacao-garnet, vet ju att det går fort. Blir det för tråkig stickning (bara rätstickning) varvar jag med nystartade sjalen i Tant Kofta-garn!
Visserligen enformig stickning på den med, men de härliga färgerna piggar upp!


Och sen skall jag ge mig i kast med "Astrid-koftan" som är en sommarkofta och som förhoppningsvis kan bli klar lagom till sommaren. Nu är det fokus som gäller!! Nu har jag haft full fokus på jobbet i över en månad, dags att flytta över lite till stickningen!

Önskar er en härlig helg!

6 kommentarer:

Sticka Maskor sa...

Bokslutsarbete är inte att leka med, så det är klart att du är värd en belöning nu!!
Din påse verkar ha blivit full och det ser fint ut alltihop!
Klart att inspirationen rinner till, när man får så mycket nya nystan att klura på vad de ska bli :)

Otaliga projekt sa...

Färgerna på sjalen är galet fina. En riktig färgbomb.

Tina sa...

Fin liten hög du fick med dig från madammerna. Synd att dom stänger! Jag var förbi där en sväng i förmiddags och fick allt med mig en kasse garn hem, jag med.
Trevlig helg på dej.
Himla härlig färgkombo på sjalen!

Blenda sa...

Så himla SNYGGT det är med orange och rött/rosa! Jag måste nog också hitta på något i den färgställningen!

Ha en bra helg!/Blenda

Myggan sa...

Så härligt med ny inspiration. Klart att den var försvunnen när huvudet var fullt av jobb. Astrids härliga kreationer kan ju få igång vem som helst.
/Anna

Anonym sa...

Avskyr bokföring och beundrar dem som håller på med sånt! Då är man värd många kilo garn!
Miastickar