fredag 1 februari 2013

Inspiration åt mig själv

Jag försöker hitta inspirationen igen! För den är och har varit så låg, alldeles för länge!
Jag startar stickning på stickning men inget känns roligt. Fel garn, fel färg, fel form, inget flyt...
Jag löper upp och löper upp eller slänger i ufo-korgen och jag blir så trött på mig själv!!

För att bryta tron om att inget jag gör blir färdigt, satte jag mig och tittade bakåt i bloggen (hurra för den!) för att kolla vad jag åstadkommit ca ett år bakåt i tiden. Och blev förvånad - jag har kanske inte gjort mängder med saker, och det är inga märkvärdigheter, men de flesta är jag helnöjd med och dom är flitigt använda! Jag blev t o m lite inspirerad av mig själv!

Så jag satte ihop ett snabbt collage över "mest-nöjd-med-stickningar-2012", känns som en liten sen årskrönika :-) Den just nu mest använda stickningen är Hit- och Dit-mössan med ränder och små duttar i orange och lila - jag älskar den!


Rekommenderar gratisprogrammet Photovisi om du bara snabbt vill göra ett enkelt collage. Möjligheterna är inte enorma, men du behöver inte ladda ner programmet, du skapar supersnabbt collaget på webben och laddar sen bara ner bilden till din egen dator, mailar eller delar den på FB mfl. Jag gillar när det går fort!

Så nu vill jag hitta den ultimata stickningen som får fart på inspirationen igen!! Den skall flyta som smör över stickorna, vara rolig, avkopplande och gå fort - har ni några bra förslag?? :-)

Önskar er en trevlig helg! Imorgon blir det besök på Båtmässan (varning för vårkänslor :-)

6 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Den gröna sjalen och hit-och-dit mössan är två stora favoriter hos mig. Naturligtvis är ju allt fint, men de två är nåt utöver det vanliga.
Tips om nåt snabbt och enkelt? Från en blogg som heter Otaliga projekt.
Skulle inte tro att det är någon bra idé... :)
Ha en trevlig helg!
Sarah

Mon jardin en ik sa...

Ibland blir det bara så. Inspirationen kommer säkert tillbaka. Råd från en äldra dam(hi,hi) ta ett garn du tycker jättemycket om och sticka något enkelt. En ny sjal t.ex.Går fort och händerna blir vana igen och du har (fortfarande ) användning för den.
Ha det gott
Anje

Pysselfarmor sa...

Ibland är det sådana där svackor och då är det bra att göra som du gjort - att påminna sig själv att man gjort många saker som man är nöjd med och som var roligt! Du har bildbevisen här - jättefina saker.

Uj uj det där med tips är svårt tycker jag...du kanske absolut inte gillar det jag gillar.
Men något som jag brukar försjunka mig i när jag känner mig sådär att att glo ett tag på Pinterest anslagstavlor.
Du kan börja med att glo på min...alla mönsterlänkar hos mig går till mönster som är gratis.

https://pinterest.com/pysselfarmor/


Anonym sa...

Ja min favorit på senare tid som jag använt mycke och får mycke komentarer om är ponchon med mönster och garn från Gotlands spinneri. Jag stickade den enfärgat grå men på mönstret är den tvåfärgad, kan inte länka för jag är utan internet och har bara telefonon. Bra stickning till skidskytte och längd-vm!
Miastickar

Blenda sa...

Så mycket fint du gjort! Allra, allra mest imponerad är jag av de röd-gråa muddarna!

Själv har jag så mycket på Vill-Göra-Listan, att jag knappt vet vart jag ska börja! Men är rätt så sugen på att virka ett par sockar! Det är ju roligt att virka vantar, så det är nog kul det också!

Ha det gott/Blenda

nattugglan sa...

Va mycket fint du gjort.. mössorna o sjalarna är fina!!Jag brukar gå in på pizap..tror jag det heter o göra collage där..går oxå fort.o kul då man kan göra nått med sina foton..ha en bra söndag!