söndag 30 december 2012

En nyårshälsning till Er alla!

Snön har smält, det är vått, grått och slaskigt överallt. Men på himlen kan jag ana en blå nyans.
Öppnar fönstret lite på glänt och friskar upp det grandofttyngda rummet med lite frisk luft.
Står vid fönstret och stryker lite tvätt, en ganska rogivande sysselsättning. Tittar på småfåglarna som kivas vid fröautomaterna och hör deras ivriga kvitter. Pausar emellanåt och försöker få ihop ett blogginlägg, om egentligen ingenting... Maken är full av energi och lägger klinker i källaren, så jag är lite hjälpreda också. Skall strax serva med en kopp kaffe!

Allt känns lite ljusare idag, trots att snön är borta. Det är inte vårkänslor, men det är första dagen med lite energi i kroppen! Den envisa förkylningen håller på att ge sig, förmodligen har jag haft nån luftrörsinfektion. Har inte varit så långvarigt förkyld, trött och eländig sen dottern och jag turades om att kämpa mot alla dagisbaciller som fanns att hitta, för sisådär en 15 års sen. Ipren och hostmedicin har varit min julmat :-)

Natten till julafton kände jag mig riktigt dålig och undrade hur detta skulle gå...
Men jag stod på benen med hjälp av Ipren och när vi sen blev påkörda bakifrån på väg till julmiddagen hos mor och far, ja, då var jag väl så "luddig" i huvudet att jag inte orkade bli upprörd.
Allt gick ändå bra, vad är väl en liten plåtskada! Det lustiga i det hela var att den som körde på oss var en gammal granne och barndomskamrat som jag inte sett på över 25 år!!

Men nog med tråkigheter. Tack o lov för alla sköna lediga dagar! Mycket läsning och tv-tittande har det blivit, och det är nog precis vad jag behövt! Nu skall jag strax sätta mig och planera lite på nyårsmenyn. I stora drag är den klar och även inhandlad, nu är det bara de små detaljerna kvar. Det blir helstekt oxfilé, någon typ av laxröra till förrätt och hemlig efterrätt - den gör en kompis, kul! Skall klura på några goda drinktillbehör, funderar på tunnbröd med kantareller och brieost som gratineras i ugnen och skärs i snittar och tjocka päronskivor med chevreost och honung som också får smälta till lite i ugnen, vad tror ni om det?!

Ser faktiskt fram emot nyårsdagen - då tänkte jag packa upp en av mina julklappar - en ny symaskin - och inviga den och det nya året med att sy några kuddar till soffan!!

Och jag avslutar årets sista blogginlägg med en bild tagen med en av mina andra julklappar, ett nytt kamerobjektiv (tomten var snäll i år!) Nu kan jag ta bra bilder utan blixt, hurra!


Önskar Er alla ett 
Gott Slut på 2012
&
ett fantastiskt 
Gott Nytt 2013
-fyllt med nya möjligheter!


Och varmt tack för alla
gulliga och stöttande 
kommentarer under året!
Ni är fantastiska!
Kram på er!

14 kommentarer:

Gunilla sa...

Gott Nytt År önskar jag Dig också.
Jag har fortfarande inte stickat mina sockor av garnet jag vann från Dig. Däremot är Din "trasa" flitigt använd vid städningen här :-)
kram

Cecilia sa...

Hoppas du återvinner dina krafter snabbt nu. Den där menyn lät väldigt trevlig, känner att jag nog får försöka engagera mig lite mer inför imorgon!
Tack själv för bloggstöd och vänlighet!
Gott nytt år och kram!

Pärlmudden sa...

Gott nytt år!! Låter som om du får ett trevligt slut på 2012. Här blir det också oxfile. Fast oxfile provencale. Till förrätt blir det läjromstoast. efterrätten är hemlig här också, för vi har inte kommit på nån än. ;)
kram kram

Blenda sa...

Gott nytt år på dig också!
/Blenda

Mon jardin en ik sa...

Se nu bara till att du startar det nya året helt friskt igen. Tråkigt med att förkyllningen inte ville ge sig.
ha en trevlig kväll och så önskar jag dig ett riktig gott nytt år.
Anje

Tinas Garn sa...

Önskar dig ett Gott slut o ett riktigt Gott Nytt År!

Kram från TINA

Kerstin sa...

Gott Nytt År och tack för dina treviga blogg inlägg !

Mia stickar sa...

Jag skall inhandla lax till varmrätten, förätten och efterrätten vet jag inte, det sköter mina döttrar! Önskar dig ett riktigt gott nytt år!

Bland nystan o papper sa...

Tack själv! Det är alltid lika mysigt att titta in hos dig. Hoppas du snabbt kryar på dig nu.

Er meny låter väldigt god, det vattnas i munnen.

Önskar dig och de dina en fin sista dag på året och ett härligt, nytt år!

Kram

Maritas Maskor sa...

Ett alldeles extra gott nytt 2013 önskar jag dig och din familj!!
Vi hörs!
Kramar Marita

Pysselfarmor sa...

Låter som det gick bra ändå trots påkörningen...och det var ju ett annorlunda sätt att "få kontakt"
;-))

En så fin julklapp du fått!

Gott Nytt År!

Hedvig sa...

Hoppas du får ett fantastiskt 2013 i alla fall! :)
Gott nytt år! <3

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

God Fortsättning på nya året!

Birgitta sa...

Hoppas du är frisk och kry nu och får en god fortsättning på 2013! (Lite onödigt bryskt sätt att träffa fd grannen och vännen på...! kanske en kopp kaffe nästa gång...? :-)Otäckt även med små krockar. )