lördag 22 december 2012

En julhälsning från soffan

Min blogg för en tynande tillvaro och det är bara att konstatera och det varken stickas eller skrivs några inspirerande inlägg här. Jag har helt kommit av mig efter semestern och har haft fullt upp med att komma ikapp med julen och resten av livet.

Men idag ligger jag mest i soffan, är förkyld och hängig, men känner mig i allafall ikapp med julen!
Från soffan har jag bra koll på alla småfåglar utanför fönstret, idag hade vi ovanligt besök vid fröautomaten, en steglits och ett stenknäckspar och ett turkduvepar. Surfar lite efter roliga recept och läser en härlig bok; Niceville av Kathryn Stockett

Förra helgen och veckan som gick innehöll massor med jul. Vi har varit på julmarknad på Kronhusbodarna och på Liseberg. Ute och julshoppat två dagar, i Uddevalla resp Göteborg och alla klappar är klara. Haft julavslutning på jobbet och igår hade vi julklappsbytarkväll med den del av släkten som vi inte träffar på julafton. Idag och i morgon skall jag bara kurera mig och softa i soffan med familjen. Enda måstet är att göra en äggost som skall med på julafton som vi firar hos mina föräldrar. Och jag har 12 dagars julledighet, så skönt!!

Godisbordet från igår kväll. Glömde dock fota innan,
och efteråt var det tomt i vissa skålar, så detta är en liten efterkonstruktion:-)
Mest strykande åtgång var det på skumtomtarna!

Jag tror tyvärr att jag kommer att bli en sällan-användare/skribent framöver. Jag har inte hunnit läsa och kommentera era inlägg på länge nu, tråkigt men sant… Känner mig dock inte helt redo att lägga ner bloggen, inspirationen kanske återkommer. Men så länge jag inte har något stickrelaterat att visa upp eller något annat som inspirerar till inlägg, så ligger jag lite lågt. Hoppas ni inte glömmer bort mig helt, jag kanske dyker upp igen när man minst anar det :-) 
Jag har faktiskt tagit fram den gamla stickningen med makens raggsockor, kanske kanske kan han får sina sockar denna vinter!


Nu önskar jag Er en riktigt skön julhelg!


God Jul från mig till er alla!14 kommentarer:

Bland nystan o papper sa...

Njut nu av julen och ledigheten riktigt ordentligt!

Inspirationen kommer säkert tillbaka, ibland tar det lite tid bara men det gör inget. Inte ska du lägga ner, ta bara paus :)

Må så gott!
Kram

Pärlmudden sa...

Ha en underbar jul! Inspirationen kommer säkert tillbaka. Känner igen det alldeles för väl, jag har inte bloggat sen !April!! men men, jag har ingen lust att lägga ner bloggen. Sista 2 månaderna har jag mest funderat på hur jag ska starta bloggandet igen. ;)
Kram från den obloggane pärlmudden....

Mon jardin en ik sa...

Du är inte ensam om det där med inspirationen till bloggandet. Har haft samma känsla ett tag nu.Sitter just nu och ruvar på något. Få se om det blir nåt. Hoppas du har det bra där i soffan.Krya på dig för inte ska man vara sjuk när man är (jul)ledig.
God jul på dig och ett gott nytt år.
Anje

Maritas Maskor sa...

Ta det lite lugnt du, så hittar du säkert tillbaka till sticklusten sen! Ibland måste man få ta lite paus, det är så det funkar.
Vilket fint godisbord ni har gjort! Visst är det skönt att bara få vara ledig och njuta nu!
Jag önskar dig och familjen en riktigt God Jul!!
Kramar Marita

Call design sa...

God Jul önskar jag Dig!

Eva S sa...

God Jul och Gott Nytt År!

Mia stickar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mia stickar sa...

God jul änskas dig också från en som också varit lite frånvarande!

Blenda sa...

Hej!
Hoppas du mår bättre nu, himla tråkig tid att vara förkyld på! (eller ja, det är väl alltid tråkigt i och för sig...)

Jag känner igen det där med att bloggen kan pendla från kul och inspirerande till ett "måste" som i stället för att ge, tar energi. Och så länge jag gör detta för skojs skull, så är det ju ok, jag bestämmer själv om jag väljer att skita i bloggen ett tag! :-)

Ha det gott, och ha en god jul! /Blenda

Torprosen sa...

Hoppas du snart blir piggare och att din blogglust kommer tillbaka! en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Kram Susanne

frisky frog sa...

Krya på dig och ha en riktigt skön jul!

Annelis hantverk sa...

Önskar dig med en riktigt
GOD JUL!

Tina sa...

En God Jul önskar jag dej!
Det är så med inspiration - den kommer och går. Ibland behöver man ta ett steg tillbaka för att det ska bli roligt igen.
/Tina

Myggan sa...

Ta det bara lugnt och njut av Julen och ledigheten. Rätt var det är så är orken och inspirationen tillbaka. Och då är vi också kvar. =)
En riktigt God Jul till dig.
/Anna