söndag 30 september 2012

Syfestivalen

Syfestivalen i Borås... det var jättekul... men jag känner mig ändå lite lite besviken...

Har funderat på vad det var jag saknade, och det var nog wow-känslan som uteblev. Jag tyckte inte det fanns något som stack ut, som fångade mitt intresse sådär omedelbart. Kanske hade jag för höga förväntningar. Och det var ju tredje gången jag besökte festivalen, nyhetens behag har kanske lagt sig lite.

Var det färre garnutställare än tidigare? Några nya var det ju, men saknade också några t ex Nysta. Och var det inte väldigt mycket pärlor överallt!? Visst är det roligt med pärlor, jag köpte några själv, men det kan bli för mycket av det goda. Det finns ju faktiskt en egen pärlmässa.

Nä fy, nu låter jag som en riktig klagomur!! Det var inte meningen. Jag tror jag skyller på att jag var väldigt trött igår, hade varit uppe halv sex och kört bil bl a, innan jag satte mig och körde milen till Borås, och kände mig lite stirrig och snurrig där på mässan. Fick inget flyt i mitt "vandrande", irrade mest omkring kändes det som.

Så jag ber om ursäkt Anna, Tina och Efwa om jag som sagt verkade lite virrig när vi träffades. Det var roligt att ses i verkligheten! Träffade också både jobbarkompisar och "stickbekanta". Får nog säga att det roligaste på festivalen var nog ändå fikastunden när jag sammanstrålade med mina stickande kollegor. Det var så skönt att få sätta sig en stund och dricka kaffe, skratta och prata en massa nördigt sticksnack!! Några av oss träffas tyvärr alltför sällan, så det var väldigt roligt att jag kunde dela med mig av biljetterna som jag vunnit!

Det blev inga wow-inköp heller, men hittade lite garn och knappar som jag behövde. Letade länge efter ett rostbrunt garn till en kofta. Gärna något som kunde stickas snabbt och lätt på stora stickor. Så två nystan Cacao från Teetee till "mässpris" (inte billigare än vanligt) fick det bli. En enkel kofta med inspiration från en kollegas kofta skall det bli. Till den en rejält stor glaserad kokosknapp! Några mindre bra-att-ha kokosknappar fick också följa med.Tunt mohairgarn i rätt ljusrosa nyans har jag också varit på jakt efter. Skall blandas med ett ljusrosa Cascade-garn är tanken. Kofta även av detta, men det projektet ligger lite längre ner på "att-göra-listan".


Självklart tittade jag förbi hos Tant Kofta/Lotta. Hon var välbesökt som vanligt! Köpte nya fina häftet med "Hit och Dit-mössor! Det var väldigt inspirerande med mycket bra tips!


Kan avslöja att jag dagen innan festivalen gjorde ett nytt mössförsök med Nepalgarnet. Och började på en "hit och dit"-variant, utan mönster. Men nu har jag ju häftet så jag kan kika så jag får till fortsättningen rätt!

Nu kom jag förresten på att det faktiskt var en wow-faktor på festivalen! Måste ju vara lite positiv!! :-)
Fingerfärda broderier!! Vilka fantastiska ullbroderier!! Stod länge och funderade på om jag skulle köpa en materialsats till ett broderat mobilfodral. Jag gjorde det inte, jag ångrar mig lite...


Här är en av alla fantastiska kuddar! Så vacker!! Enda gången jag kom ihåg att plocka upp mobilkameran!

Nu skall jag unna mig en bara-vara-dag! Jag skall sticka vidare på min mössa och på min poncho - jag är på bakstycket nu! Jag skall fika, massor av gånger!! (Dags för kopp nr 2 nu) Jag skall gå ut i trädgården och plocka in alla nedfallna äpplen (om jag har lust) och jag skall försöka komma ikapp mig själv lite. Tyvärr behöver hemmet också "kommas ikapp", dammråttorna hotar att ta över. Men det vete sjutton om jag har lust att tampas med dom! Skulle kunna tänka mig att stryka lite tvätt framför tv:n, bra kombination av avkoppling och "göra lite nytta" :-)

Ha en riktigt skön söndag allihop!

13 kommentarer:

Renée sa...

jag var där i lördags, jag var så nöjd! Handlade massor med raggi för 10 kr styck, så billigt! Jag åker absolut nästa gång oxå!

Bland nystan o papper sa...

Jag håller nog med, ingen wow-mässa. Strosade några varv innan jag åkte hem, dvs en dryg timme. Det som var roligast var just de man sprang på och fick pratat med en liten stund.

Ullbroderierna var jättefina! Man blev lite sugen.

Tycker allt du ska strunta i dammråttorna idag.

Må så gott!

Eva i Halmstad sa...

Hej , nu blir jag lite besviken :-( jag var ju också på mässan, satt vid samma bord som Efwa, visade hur man stickade in sladdar. De skulle varit skoj att heja :-)
Men håller med dej lite, de känndes som om något fattades, inte mycket handlade jag heller, lite garn hos Tant kofta och lite nya stickor hos Eva i Stäket.
Men jag har pratat med många härliga stickare och vi ses en annan gång nån annanstans.
Må gott
Eva

Medea sa...

Det var superkul att ses! Tänkte inte på att du var virrigare än vad jag var. Jag var nog istället förvånad att det var så stort som det var. Hade väl inga förväntningar alls. Iofs var jag inte där för att shoppa utan jobba så det var bara bonus att få gå runt och klappa garn lite här och där. Hoppas att vi ses igen någon gång.

Medea sa...

Glömde... Jag blev också väldigt inspirerad av Fingerfärdas monter. Så väldigt många fina broderier och mobilfodralet klämde jag också på en lång stund. =)

Myggan sa...

Då var det inte bara jag då! Jag saknade också wow-känslan. Fast jag lyckades också handla lite grann. Fast du har kanske rätt. Man vill ju att varje mässa ska överträffa den förra och ge oss något nytt.
/Anna

Pysselfarmor sa...

Det är ungefär som Syfestivalen i Stockholm då - din känsla...jag har inte varit på 2-3 år nu för det är samma samma samma dvs mycket pärlor, scrap, och quilt och symaskiner och annat grejsimojs...litet garn. Men det heter å andra sidan Syfestival så tyger och symaskiner får man väl acceptera då....
man hittar ju garn ändå förutan mässan ;-))

Anna sa...

Nej wow känsla fanns inte. Men kul att äntligen fått träffa dig!

Mon jardin en ik sa...

Jag brukar besöka ett sånt festival här i Holland och tycker som du att det ska vara häftigare än förra gången men det blir det inte. Nu har jag hoppat över några
och hoppas att det kommer att kännas bättre nästa gång jag åker dit.
Kul att träffa blogg -och stickvänner.
Anje

Eva sa...

Först:vilka underbara garner i headern! Mina färger:)
Ser fram emot Syfestivalen här i Sthlm. När jag var senast, förra hösten, fastnade i alla fall jag för att det var många med ekologiska garner. En del nya för mig, som isländska t.ex.
Fingerfärda är en storfavorit! Kerstin har alltid en jättefin monter med mycket härligt.

Sunna sa...

Åh va skönt att höra att fler tycker som jag, har varit i Sthlm de senaste åren men inte heller fått den där wow känslan, sen är det ju alltid socialt trevligt att träffa andra bloggare osv. Det har inte varit några speciella workshops heller, så nu kommer jag hoppa ett par år.

nattugglan sa...

först så har du så himla fin header..tänk att jag ha lärt mej det ordet nu..haha Jag skrattade gott åt ditt "stirrande"..men du va säkert trött..Inte roligt om det inte blir ett vauv...men du hittade fina garner att köpa..min färg oxå..sådär liet höstlikt..åt det oranga hållet..Jisses va fin kudde...Du får visa sen då du har nått klart..jag är nyfiken.kom med i min tävling..så kanske du får ännu mera garn.

frisky frog sa...

Nää, ingen wow-känsla här heller. Jag och syster Yster saknade också garn. Tyckte t o m att lapptygerna fått ge vika för pärlor, skinnväskor(??) och annat. Vi lämnade stället och drog till Kinna-garn och Skroten i stället och fann precis det vi letade efter (kommer på min blogg så småningom).