måndag 24 september 2012

Nu är hösten här!

Och nu är den faktiskt välkommen!
Jag ville ju gärna behålla sommaren så länge det gick, men nu känns det helt ok att hösten tar vid.

Jag "bjöd in" hösten i fredagskväll. Med riktigt fredagsmys, god mat och ett gott spanskt vin med ostar, mums!
Ok, jag tände inga ljus, men det var myskänsla ändå!

Och helgen har följaktligen ägnats åt förberedelser inför kallare tider. Har tömt krukor och rensat bland växter. Jag har burit in pelargonerna, bägarrankan och passionsblomman som fortfarande blommar och har ca 20 knoppar! Nu blir det en utmaning att övervintra dem inne. Jag har ordnat plats vid ett fönster i vår övre hall, med bra ljus och inga element i närheten, svalaste rummet jag kunde komma på.


Hortensian är vacker fast den är "överblommad", så den fick stå kvar ute. Brukar plantera dem och få små fina buskar nästa år, fast jag börjar få väldigt många små Hortensiabuskar överallt. Det är en av mina favoriter! Kolla in vilka läckra höstiga färger!De sista cocktailtomaterna är inplockade, inte en enda grön tomat kvar! Trots den värmefattiga sommaren har frilandstomatplantorna tydligen älskat vårt nya soldäck, alltid lä och i söderläge, kan väl knappast bättre bli!? Och en sista skörd av färskpotatis i spann gav en god lunch!De flesta trädgårdsmöbler inkl "hörnsoffan" har stuvats in i källaren. Varje år undrar vi hur allt skall få plats, men efter lite pusslande tyckte vi nästan vi hade mer plats än förra året, trots att soffan med alla sina dynor tillkom i år! Kanske har vi lyckats slänga lite saker sen ifjol...


Båten är på land, tvättad och rengjord, tömd på dynor och alla saker och motorn är sötvattenkörd och "vad-det-nu-är-mer-som-skall-göras"-fixad. :-) Och slutligen "inpackad", så nu kan höststormarna få komma utan att man behöver oroa sig för en båt vid bryggan.


Och när nu hösten är inbjuden blev jag sugen på att starta en möss-stickning! Jag ger mig återigen på mina Nepal-nystan i beige, lila och rost och hoppas få till en mössa/basker. Jag gjorde några försök i vintras men fick inte till något som jag tyckte om. Får se hur det går den här gången... som vanligt har jag en bild i huvudet men inget mönster. Jag har stickat en liten provlapp, sen får jag mäta, räkna och kolla lite på något bra grundmönster.

Och tjofadderittan - jag har vunnit biljetter till Syfestivalen i Borås! Hos både Tant Kofta och Stickamera! Kära nån, lite konstigt att när man väl vinner så vinner man "samma sak dubbelt upp"! Nu håller jag på att kolla runt vem som har lust och möjlighet att hänga med, två stickbekanta som brukar gå på festivalen kan tyvärr inte gå i år, lite synd.
Tillägg 25/9: Nu har jag "förärat" två stickande kollegor med biljetter och det börjar luta mot att jag åker på lördag istället för fredag, alla är ju inte lediga på fredag som jag... :-)

Och nu måste jag kolla in "Halv åtta hos mig" - dom är ju från min ö denna vecka!!


3 kommentarer:

Myggan sa...

Först och främst grattis till biljetterna! Jag får betala min biljett själv. =)
Visst är det mysigt med hösten trots allt? Det är lika bra att vänja sig och mysa till det så gott det går.
Vi syns kankse till helgen, vi tänker invadera Borås på lördag.
/Anna

Mon jardin en ik sa...

Kul att du vann biljeterna. Grattis.Jag tycker det är rätt skönt med höst och vinter.Massor med tid att sitta med handarbete och bok.Duktiga ni som har förberett allt så väl att ni nu kan njuta av den här årstiden.
Anje

Mia stickar sa...

Grattis till biljetterna! Här kommer också hösten och mörkret med stormsteg. Här är det husvagnen som skall göras klar för vintervilan. Men hösten har sin charm, man får krypa upp i soffan med stickningen!
Det är reklampaus i halv åtta hos mig, får tänka på att det är nån stans runt dig!