fredag 5 oktober 2012

Mössa på g...

Jag började (flera gånger) på en mössa i ljusbeige, varmlila och rostrött Nepalgarn. Efter många om och men startade jag upp en "Hit och Dit"-mössa utan mönster. Ni såg en första glimt av den i förra inlägget. Sen var jag ju på Syfestivalen och där köpte jag bl a Tant Koftas fina mönsterhäfte med just Hit och Dit-mössor.
Så sen var det ju lätt att bara läsa innantill och fortsätta med kullen på mössan, utan att själv behöva räkna och provsticka för att få bra form.

Roligt roligt med en liten stickning som snabbt blir färdig, trodde jag ja...
Attans så snopet när jag ganska snart insåg att garnet kommer ju inte att räcka! Visst har jag tre nystan men alla i varsin färg och jag hade tänkt ha hela kullen i beige och till det räckte inte ett nystan. Sen klurar jag på någon form av små duttar eller toftsar lite här och där i de andra färgerna för att pigga upp! Och kanske en roströd i-cordkant längst ner. Känns som det kan bli något bra utav det här!

Luftig mössa :-) Har inte sytt ihop kanten i nacken, därför putar den ut lite.
Nåja, jag skall strax sticka iväg till närmaste större ort och då skall jag passa på att köpa mer garn. Har jag väldigt mycket tur finns mitt färgbad kvar. Håller tummarna för det! Köper nog lite extra så kanske det kan bli ett par matchande vantar också!

Ha en skön fredag!

2 kommentarer:

Margita sa...

Ditt hår är en perfekt kulle tänk på ett brett pannband

Sunna sa...

sen kommer du bli så fin i vinter