söndag 29 april 2012

Origami måste man ju testa!

Jag har fått problem med min axel igen, så nu har jag inte stickat eller virkat på flera dagar, försöker också minimera min datortid så mycket som möjligt och hela tiden tänka på vad jag gör, och inte göra sånt som gör ont. Attans, jag har ingen lust att börja om svängen med vårdcentralen, läkare och sjukgymnastik som jag höll på med förra vintern! Så nu försöker jag ta det lugnt, så får vi se vad som händer. Men nått måste man ju göra!! Så igår tog jag fram min origamibok som jag fick av maken i julklapp, och började vika papper!


Inte helt enkelt, en box var inte så svår att få till, och en trana lyckades jag också med.


Liljan övergick dock mitt förstånd, fick lägga ner vikandet och göra lite annat. Men efter en stund var jag tillbaka igen och plötsligt fick jag till det! Pilligt men kul!


Använde sen mina nyvunna talanger när det var dags att fixa presenten till svägerskan som firade 40 år med stor baluns. Hon önskade sig pengar till resa, så det var ju inte så svårt egentligen. Men det är ju lite roligt om man kan skoja till det och inte komma med pengar i ett kuvert! Åkte till blomsteraffären för att hitta någon blomma, och efter mycket letande och funderande köpte jag en ståtlig Clematis Alba - bättre än en bukett, den här finns ju kvar efter födelsedagen, förhoppningsvis ;-)


Sen vek jag pengarna till origami-tulpaner och satte fast på pinnar. Tänkte först gjort lycko-tranor men det var för många vik och pengen för liten i storlek, hade nog varit en trasig peng när den slutligen vecklats ut. Gjorde också ett eget kort med lotus-vikning, i ett grönt handgjort papper med en ljusare insida. Väldigt effektfullt! Glömde fota innan jag stängde kortet, men ni kan kolla på denna länken hur det ser ut och hur man gör!


Presenten var uppskattad och festen var rolig. Men vi blev lite ställda när vi inte hittade festlokalen! Vi har helt inställda på ett annat ställe som visade sig vara helt folktomt! Hjälp! Men orten vi var i var inte så stor så vi körde vidare och spanade, och hittade ganska snabbt rätt! Det var en oväntad sammanslutning av gäster och trots bordsplacering (som jag inte gillar om den inte är väldigt väl genomtänkt) hamnade jag i ett väldans trevligt sällskap så det blev många goa skratt under kvällen och dans in småtimmarna. Så idag är det slappa som gäller! Solen är framme så nu tar jag min nya passionsblomma under armen och går ut på altanen en stund!


Det är min senaste utmaning - att hålla liv i en passionsblomma! Den har fått en stooor kruka till att börja med, och får följa med ut i solen varje gång det är fikadags :-)

9 kommentarer:

Garntrollet sa...

Dina origamis(s?) är ju jättefina!!! Det ser ut som om du inte gjort annat än vikt papper i flera år. Jag testade 1 gång och gav upp.

Å vad fina passionsblomma (kristikorsblomma säger mamma). jag brukar spana efter en sådan, men har inte sett någon i butikerna på många år. När jag fick min första lägenhet (1:a handskontrakt) var det första blomman jag köpte :-) Den blev tanig under vintern så jag slängde den, men fick veta att det går att få den att leva upp till våren igen. Så nu vet jag det :-)

Garntrollet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Garntrollet (igen) sa...

Ps. Krya på dig och hoppas att värken upphör. Det är eländigt med värk när man vill pyssla :-(

Renée sa...

Dom är så så otrologt fina! Jag hade en sådan en gång men jag tror att man med fördel har den utomhus för den skräpade som attan!
Kul att du hittade på nåt annat när armen inte vart bra, jag råkade lyfta en kasse för ett par veckor sedan och efter det kunde jag inte sticka på över en vecka. Så trist men man lär sig av sina misstag!

Mon jardin en ik sa...

Vad bra du gjorde presenten. En sån fin vil jag också ha.
Går också med ont i axeln och den vil inte ge med sig. Försöker låtsas att det inte gör ont.Tråkigt men du har hittat en rolig sysselsättning.
Anje

Hedvig sa...

Åh, origami höll jag på med i yngre tonåren, speciellt tranor. Jätteroligt ju! :)

Mia stickar sa...

Vilken kul ide! Tranor är det enda jag kan vika!

Rosenvante sa...

Det var en kul och annorlunda present och just att inte bara lägga i pengar i ett kuvert var så häftigt tänkt.
Jag har ju sett andra vika pengar på så roliga sätt men inte kommer jag ihåg det när man behöver det.
Blomman är så fin och jag håller tummarna att du lyckas med din uppgift.
Ha en fin Valborg.
Kram

Pysselfarmor sa...

Så fina dina origamivikningar är...jag har faktiskt aldrig testa, men blir riktigt "sugen" på att göra det...
Tack för länken till vikningen av kort/kuvertet! Fantastiskt fint att ha ett sådan kort nästa gång man ska ge bort något.

Hoppas att du snart blir bättre i axeln och det gäller nog att vara litet tjurig och vila mycket och inte sätta igång med sådant som kan förvärra det hela!

Ja tänk vilken värme det varit idag...härligt!