fredag 27 april 2012

En Mrs Beeton-mudd, och en cykelhistoria!

En mudd har jag iaf åstadkommit! Min målsättning och förhoppning är såklart att det skall bli två :-)


Garnet är Old Maiden Aunt, handfärgad alpacka/silke köpt i mysiga affären Loop i Islington, London. Mönstret är från Knitty, det finns en svensk översättning på Stickas medlemssida också. Jag kikade lite på båda, har stickat muddarna en gång förut, så jag körde lite på känn och inte helt enligt mönstret, med stickor nr 3,5.100% nöjd är jag inte (när blir man det?) Tycker maskorna "flyter ihop" lite för dåligt. Detta mönstret gör sig allra bäst med lite mer fluff i garnet. Skulle nog stickat med ett halvt nummer mindre stickor, men då hade jag fått räkna om maskantalet, och det orkade jag inte.  Men men... nu ids jag inte leta efter något mer mönster, jag behöver ett par muddar så jag inte fryser när jag cyklar till jobbet på morgonen. På min nya fina cykel!

Tjo, vad det går! Min 21-växlade hybridcykel med namnet Extreme rullar lätt som en plätt! Markant skillnad mot min förra gamla cykel, eller rättare sagt dottern avlagda rostiga cykel med skrikande bromsar och krånglande växlar. Nånstans i styret hade dessutom en liten spindel flyttat in, så varje morgon var jag tvungen att ta bort hans fina nät, taskigt :-)


Jag var helt på det klara över att jag ville ha en cykel med rakt styre och många växlar (växlar utanför navet istället för inuti gör en cykel mycket mer lättrullad, har jag lärt mig av en cyklande kollega). Den skulle helst också ha aluminiumram så att den blir lätt, jag måste själv kunna lätt lyfta den upp och ner för källartrappan varje dag. Och det behöver inte vara någon dyr märkescykel.

Den unge charmige cykelförsäljaren försökte såklart genast styra mig bort till de dyraste 3-vxl damcyklarna med cykelkorg och högt styre, men se dit ville tanten inte! Jag hade redan ställt in siktet på en snygg 21-växlad caffe-latte-metallic cykel med brun sadel. Visserligen en herrcykel, men visst finns den väl i dam-modell?! (Hade sett på deras hemsida att det fanns)

Jodå, det fanns även dam, - det här är ju en cykel för den som cyklar mycket, och i backar, den rullar snabbt och du får bättre kraft med ett rakt styre. Japp, precis vad jag behöver, jag cyklar året om i ur och skur, och snabbt och lätt måste det gå! Försäljaren förstod att den här tanten hade bestämt sig, och ja, visst var denna cykel en mycket bra cykel, och visst är det mycket bättre med växlarna utanför navet, den är inte lika känslig i växlarna om du cyklar på vintern när det är kallt.

Sen försökte den charmige rackarn sälja den för "herr-priset", som var 500 kr dyrare. Men då var tanten vaken igen. Är det inte samma pris på den i affären som på er hemsida undrade jag försynt?
Han började knappa på sin datorn och såg lite generad ut, jomän visst, det var det ju!

Nu ser jag fram emot en härlig långledighet, 5 hela dagar skall jag vara ledig. Det blir ett 40-årskalas och ett 22-årskalas och förhoppningsvis sköna stunder i solen och i trädgården, och kanske en och annan cykeltur!

Ha en riktigt skön Valborgshelg allihop!!

9 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Även om du inte är riktig nöjd tycker jag att den ser bra och snygg ut. Då är det bara den andra kvar.Visst blir det skillnad med en ny cykel.Hoppas för din del (och min med) att du inte kommer att behöva muddarna när du ska ut på cykeltur.Önskar dig en solig helg.
Anje

Garntrollet sa...

Jag tycker att mudden är jättesöt! På mina stickade jag med Drops Alpaca, själva innerdelen så blev det lite fluffigt.

Vilken snygg cykel. Bra att du stod på dig i affären. Jag är så mesig att jag skickar fram Peter att sköta allt pratade med säljare :-)

Ha en trevlig och fin helg!

Ps. ang. filmen: jag gillar inte Mikael Nykvist och i svenska tyckte jag att han bara segade omkring med förvånat ansiktsuttryck (som vanligt!) ;-) Jag gillar inte Daniel Craig heller (han plutar alltid med munnen!) men i amerikanska versionen så tyckte jag att han var ganska bra (inget plutande!) :-)

teresa sa...

Tycker mudden är superfin! Å cykeln också, åh vad härligt med så många växlar. Trevlig helg!

Garntrollet sa...

Jag tror min kommentar försvann...

Jättefin mudd, jag tycker att den är söt. På mina stickade jag insidan med Drops alpaca, då blev det lite fluffigt mot handleden :-)

Snygg cykel. Bra att du stod på dig i affären, sådant vågar inte jag.

Jo, ang. filmen: jag gillar inte Mikael Nykvist och jag tyckte att han var superseg i svenska versionen. jag gillar inte Daniel Craig (han putar alltid med munnen!) men i amerikanska versionen gjorde han inte det. Hejja honom! :-)

Ha en trevlig och fin helg!

Gunilla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gunilla sa...

Grattis till ny cykel! Låter verkligen som en toppenhoj! Snygg mudd också.

Trevlig helg!

Torprosen sa...

Verkligen en fin cykel, klart "tanten" skall ha den..dina muddar är supersnygga tycker jag..Visst skall det bli skönt med all ledighet, nu hoppas vi bara på fint väder!Ha det gott önskar Torprosen

Mia stickar sa...

Muddarna ser jättefina ut och sen hoppas vi på strålande väder så du inte behöver nöta ut dem! :) Det har verkligen varit kallt och grinigt. Idag strålar faktiskt solen här och det känns varmt, kanske skulle ta fram cykeln....

Pysselfarmor sa...

Å så fina muddar! Passar utmärkt när du cyklar på din damcykel. Tänk att man alltid ska behöva vara vaken och alert för att inte trilla dit på något försäljningstrix!