söndag 25 mars 2012

Nu blir det reklam!

Varannan söndag är det lilla julafton hos oss. Då kommer Linas Matkasse. Jag hade länge varit inne på att jag ville ha någon typ av matkasse hemkörd, så när jag fick reda på att Linas Matkasse skulle börja köra till vårt samhälle och ett pröva-på-erbjudande damp ner, anmälde jag mig direkt! Och nu skall jag faktiskt ta tillfället i akt och nyttja min blogg till att göra lite reklam för något som jag verkligen tycker är bra!
Är du intresserad så läs vidare, om inte så skippa detta inlägg och vänta på mitt nästa istället :-)

Vi har nu fått kassarna sen i januari, och vill man avboka är det väldigt enkelt. Och man kan "pausa" om man vill, förmodligen gör vi det under sommaren. Det är så himla skönt att slippa åka och handla och ändå inte få med sig vettiga saker att laga mat av. Och att slippa smörgås-träsket, som vi lätt hamnar i. Både maken och jag har möjlighet att äta väldigt bra och billig lunchmat, men när vi inte är hemma förrän efter fem så finns inte orken att fundera på vad man skall göra för mat, utan det blir en macka istället. Och jag är inte typen som vill sitta och planera middagar, leta recept och skriva inköpslistor.

Det här är dagens matkasse!

Det här har helt klart förenklat "mat-tillvaron". Nu finns det alltid en massa nyttiga råvaror och tillbehör hemma för att laga snabb, god mat. De flesta råvarorna är ekologiska och kravmärkta och recepten är framtagna ev dietisten Lina. Och eftersom vi bara är två i hushållet nu för tiden, blir det en massa mat över. Rester till nästa dag eller en matlåda att ta med när lunchen inte faller en i smaken.

Jag är ingen receptslav, utan improviserar ganska vilt ibland. Jag kan mixa två recept eller köra någon egen variant, men det är kul att få nya idéer och smaka på rätter och ingredienser man inte ätit förut, så självklart har jag ett öga i recepthäftet som följer med. Några recept har blivit favoriter som vi återkommer till.

Den här matkassen kom för några veckor sen

Priset tycker jag är humant, 769 kr för en fullmatad kasse! Den levereras till min dörr och jag slipper åka och handla. Matkontot hos lokala affären har minskat rejält, köper ju bara lite frukostmat och extra helg-gott nu för tiden. Jag kanske inte kommer att fortsätta med matkassen i all evighet, men det är ett jättebra sätt att komma igång med matlagning som jag varmt kan rekommendera!

Titta in på Linas hemsida, och skulle du vara intresserad att prova så får du gärna ange den här rabattkoden:  K1165299  Den ger dig första kassen för 499 kr och en gratis fruktkasse med 4,5 kg frukt! Och eftersom man automatiskt är med i en poängsamlarpott när man prenumererar på matkassen så får jag en extra liten poäng om du använder min kod. Och då tackar jag för det såklart!!

Nu skall jag laga vitlöksdoftande senapskyckling med ris! Ett av snabb-recepten.

Ha en skön söndagskväll!

3 kommentarer:

Medea sa...

Den koden sparar jag. Tänkte lägga en beställning med en gång men tyvärr kommer de inte förrän nästa vecka här och då är jag nästan på väg tillbaka till Provence. Det får bli nästa gång istället.
Tack för tipset!

Sunna sa...

har också haft tanken att testa men bor tyvärr fel så de levererar inte hos mig, tycker det verkar vara en toppenide

Rosenvante sa...

Jag skulle också vilja, men vi har ju inte det här.
Däremot kan man hämta på en Ica i stan, men det blir liksom inte riktigt samma, då är man ju i affären ändå. Sen kollade jag deras recept under några veckor och det var ingen höjdare. Men min dotter körde Linas ett tag och de körde recept här också och det var väldigt gott. Får väl hålla tummarna att det kommer till ön också.