fredag 23 september 2011

Slappardag och Award!

Har haft en riktigt skön slappardag idag! Fredagar är vanligtvis lediga dagar för mig och dom njuter jag verkligen av! Denna fredag skulle jag egentligen behövt jobba lite inför en presentation, men kände att jag varken hade ork eller lust. Pratade med min chef som har full förståelse och tog på sig att göra lite av det jag egentligen kanske skulle ha gjort! Jag är högst medveten om att jag lägger för mycket energi på mitt jobb, som jag tycker är roligt! Men ibland får man dra i handbromsen, och det är jag noga med att göra när det blir lite för mycket.

Idag är jag dessutom ensam hemma ända tills sent ikväll. Och det njuter jag av! Går runt och skrotar och gör precis det jag känner för, äter när jag har lust och röjer lite mellan lååånga stunder i stickfotöljen och framför datorn :-) Har uppdaterat mitt "Urval av inspirerande bloggar" med en hel drös nya bloggar, några som jag inte fått tummen ur att lägga till och många nya jag hittade till tack vare min utlottning. Och i stickfotöljen ägnar jag mig åt Noro-tröjan, har löpt upp nederkanten och stickat om, stickar också om kragen. Och jag inser att jag har garn över till att förlänga ärmarna något, så jag har nog stickat om dom också innan kvällen är slut!Under dagen har jag också fått en award av Sister Knit! Tack snälla för den! Det är alltid lika roligt att bli lite uppmärksammad! Denna har seglat runt bland många bloggar så jag skickar den inte vidare, men jag skall svara på de 5 frågorna som följer med;

Varför började du blogga?

Hade hittat den fantastiska bloggvärlden och läst alla inspirerande bloggar ett tag. Tanken att skapa en egen var kittlande men kändes pirrig, vem skulle läsa min lilla blogg?
Men jag tycker om att skriva och det kändes roligt att dela med sig av sina skapelser. Tyckte också att Stickamera hade så mycket roligheter hela tiden som nästan "krävde" en blogg. Så på den vägen är det!

Vilka bloggar läser du?

Massor!! Se några av dem i min högerspalt. De flesta är stickbloggar. Och nya dyker upp hela tiden!

Vilken är din favoritfärg?

Alla höstfärger! Rostigt orange, rött och brunt. Oliv- och limegrönt. Svart (om det är en färg) är jag också svag för.

Vilken är din favoritfilm?

Oj, så svårt... jag har så många! Vissa kan man se hur många gånger som helst! Jag gillar välgjorda filmer, gärna med lite histora och verklighetsanknytning. J.F.K, Elizabeth (första filmen), Gudfadern-filmerna, Munchen, Miraklet vid St Anna...
Actionfilmer jag gillar är Leon och Face Off och må-bra-filmerna nr 1 är ju Allt eller inget och Dirty Dancing :-)

Vilket land drömmer du om att besöka?

Hur många som helst! Jag älskar att resa! Och har bestämt att jag någon gång inom en inte allt för lång framtid skall besöka Cuba! En kontinent och ett land som jag inte varit på och som lockar är Australien!


Japp, det var det! Nu är det dags att hänga en tvätt, sen åter till stickfotöljen!
I morgon blir det Göteborg och Bokmässan med hela familjen, kul!! Och avslutas sen med kalas hos kär broder med fler familjemedlemmar och vänner!

Ha en skön fredagkväll!

11 kommentarer:

Vild-rosen sa...

Smyger in och önskar dig en trevlig helg.

Kram Susanne

Anna sa...

Grattis, låter som en bra helg!

Blenda sa...

Det är trevligt att läsa om sina favoritbloggare!

Ha en fortsatt bra helg/Blenda

Tiger sa...

Grattis till awarden! Alltid kul med uppskattning! Även kul att läsa svaren på frågorna hos olika bloggare... ;-)

Låter trevligt med Bokmässan!

Hösthälsningar
Elisabet

Tina sa...

Varsågod! Den är du värd.
Kul att läsa dina svar!

teresa sa...

Din Noro-tröja ser fin ut.
Hoppas du får det trevligt på Bokmässan. Har inte bestämt om jag ska gå dit eller ej.

Medea sa...

Kul att läsa lite mer om människan bakom bloggen. Vad kul att gå på Bokmässan. Lite avis blir jag allt, men det blir ingen för mig.

Eva S sa...

Visst är det skönt med ledig fredag!

Sunna sa...

men visst är det njutbart med ensamtid, bra att du kan dra i handbromsen på jobbet

Emmas dagar sa...

Tack snälla snälla du för det fina paketet. Det gläder mig verkligen :-)

Emmas dagar sa...

Fantastiskt god chokladbit! Kan man få tag i flera sådana här i Sverige?