torsdag 1 september 2011

Skön stickning med haveri...

Ja, alla vill vi ha mer tid, speciellt till allt det där roliga man vill göra, som jag skrev om i förra inlägget.
I veckan har jag i alla fall hunnit lite lite av allt jag vill. En stol är färdigmålad och jag har ju hela vintern på mig att måla resten (fast jag vill ju helst ha allt färdig NU :) och en ny rabatt är grävd så att mina inköpta klematis och kaprifolplantor fått komma ner i jorden. Återstår nu två buskar och lite småväxter...

Och stickning har det fått bli lite här och lite där och lite då och lite då. Igår blev det lite härlig stickning ute till havs!


Knappt en båt såg vi ute och allt var så tyst och stilla, en härlig känsla! Tyvärr blir det fort kallt på kvällarna, men en liten stund ute på havet räcker långt!! Min "långa gröna orm" växer. Har ökat i ena sidan på varannat varv och har nu bestämt mig för att börja minska, då går varven fortare igen, kul!

Men detta var ju mindre kul!! Råkade inte ut för skeppsbrott, men väl ett "stickbrott" ombord!


Lade ifrån mig stickningen och lutade mig över relingen för att prata med maken som badade (inte för han tyckte det var skönt i vattnet, utan för att han ville tvätta båten!) och knak, sa det under mitt knä! Så typiskt, jag har faktiskt bara väntat på det, jag är hopplös på att lägga ifrån mig stickningar där man inte ska lägga dem.

Men skam den som ger sig, när jag nu hade tid att sticka hade jag ju ingen lust att sluta!!
Jag lyckades sticka lite med bara fästet och den hela stickan, men det gick väldigt långsamt och det var jobbigt att flytta den hela stickan hela tiden!


Så fort jag kom hem beställde jag nya stickspetsar hos Stäkets Hantverk och passade samtidigt på att köpa några Clover-virknålar. Dom skall ju vara så sköna att virka med har jag hört. Kan ju behövas när jag nu vill virka en massa rutor till ett överkast, nåja överkast och överkast... en mindre filt blir nog lagom!

5 kommentarer:

Blenda sa...

Vad härligt det låter att vara ute på havet utan en massa andra runt omkring, stilla och lugnt...

Men nesligt med stickan! Annars tycker jag att de där (i trä) är riktigt bra, sköna och trevliga att sticka med.

Jag vill också virka mormorsrutor till ett överkast - men det blir väl ett evighetsprojekt skulle jag tro! Men då får det väl bli så då, det får jag ju bestämma själv tack och lov! :-)
Ha det gott/Blenda

Julia sa...

Vad underbart att få sitta ute på havet och sticka, riktigt idylliskt! :) Synd på stickan dock..

Mia stickar sa...

I morgon äker jag och husvagen (och några andra tjejer med vagnar) ner till havet och stickningen följer med! Ett stickhaveri låter inte kul, jag brukar oftast ha med två stickningar, ibland har en sticka fattats, glömt mönsteret eller ett stickhaveri då har man en i reserv!

Maritas Maskor sa...

Vad typiskt med stickan! Men entusiastiskt att sticka vidare med fästet, tycker jag :)
Roligt inlägg om idéer i förra inlägget! Det låter precis som jag! Jag känner igen mig på pricken :)
Men det är väl tur att man har lust, även om det blir lite väl många uppslag? Tänk om man inte kunde komma på något man ville göra...? Det vore mycket värre!!

teresa sa...

Härliga bilder fast trist med stickan. Jag har gjort samma sak - lagt mig på mina fina tunna Knit pro-strumpstickor å hittat dem i bitar...
Tack för tipsen om hösten. Visst kan den vara vacker o så med klar luft o vackra färger, det är ju bara det där att man inte får gå barfota eller bada i havet...
Men denna helg satsar vi på sommarväder o båtliv!!!
Ha en fin helg du med!