måndag 13 juni 2011

Turbo...

...fart har det varit på mej och maken hela helgen. vi har verkligen varit i "grejar-tagen". Vädret har varit perfekt för utejobb, vi här på Västkusten är väl de enda i Sverige som inte haft knallvarmt, bara ca 17  grader. Vi har bl a grävt och plattat jord och skottat och krattat ut sisådär en tre lass grus till grunden för vårt blivande soldäck. En tredjedel av vår gräsmatta är nu borta, tjoho!! Lastat alla grästuvor och kört till tippen och lastat ur allt igen, puh... Vi bor tyvärr inte så vi bara kan tippa allt i något käckt hörn. Har klippt återstående gräsmatta och klippt ur en massa döda grenar och rensat färdigt vår ca 20 meter långa rosenhäck. Så nu ser armarna ut som om jag varit i slagsmål med ett gäng ilska katter! Så ett antal hårda träningspass har vi fått alldeles gratis, och än håller ryggar och axlar!

Och i våra småpauser började jag sticka på tröjan i Noro-garnet Furin, som jag köpte i London. Ett helt ljuvligt garn, lätt och luftigt och efter att ha provstickat, mätt och vägt tror jag faktiskt mina fem nystan räcker till en tröja, behöver nog inte blanda in något annat garn. Stickar med stickor nummer 8 och det går med turbo-fart!! Plötsligt var ju nästan halva tröjan stickad, det är så himla kul att sticka och se vilken färg som dyker upp.


Började på ärmarna på magic loop. Eftersom det går så fort att sticka satsar jag på långa ärmar och skulle det bli snålt med garn, får jag väl sticka om och göra korta. Använde ett Drops-mönster med samma stickfasthet som grund, men stickar lite efter eget huvud, halsringningen har jag inte bestämt hur jag ska ha ännu, det ger sig efter hand!Vi har också varit ute på shoppingrunda samt hälsat på dottern i nya lägenheten. Skulle egentligen köpt växter på Plantagen, men när jag kom dit var inspirationen som bortblåst. Men det blev några härliga inköp på Indiska, åh vad jag gillar denna affär! Man blir ju glad så fort man får syn på deras skyltfönster med en explosion av färger och mönster i. Här ser ni mina egna färgglada inköp!Och så var det ny arbetsvecka igen! Men nu får kroppen iaf vila och hjärnan gymnastisera lite :) Ha en bra vecka allihop!

5 kommentarer:

ÄNGLASTINA sa...

Vilket fint garn.

skapa och inreda sa...

Garnet ser så härligt ut i fina färger som jag gillar.

Garntrollet sa...

Vilken fin tröja, garnet ser underbart ut, härliga färger... riktiga Noro-färger :-)

Anonym sa...

vilket underbart garn till tröjan, och vad skönt med en sån helg när man får massor gjort MVH Sunna

Madeleine sa...

Vilket fantastiskt garn!! Underbar färger. Synd att Norogarner kostar så mycket :)