måndag 27 juni 2011

Trädgårdsfunderingar

Visst är det ljuvligt att ta med sin kaffekopp och bara vandra runt en sväng i trädgården!
Nu är inte vår så stor att jag kan göra några längre vandringar men det händer alltid saker ute i rabatterna. Ogräset växer förvånansvärt snabbt, jag som varje år försöker inbilla mig att räcker med en rejäl rensning på våren... :)

Men när andra blommor dyker upp är det desto trevligare, jag har en förmåga att glömma vad jag planterar, och ibland står det plötsligt något fint där i rabatten.
Stjärnflockan (minns inte hur den kom dit) blommar nu, hade en vit som dog, och nu har jag tydligen en mörkrosa!! Det här är en av mina älsklingsblommor!!En klätterros som vi trott varit död i två år, har plötsligt fått liv! Likadant var det med Peace-rosen, den såg stendöd ut förra våren. Men den fick plötsligt liv igen och blommande till långt inpå hösten. De kalla västliga vintervindarna tar hårt på blommorna härute på kusten. Men det är kanske tur att maken hejdar mig ibland när jag står med spaden i högsta hugg! Han har en mycket högre tro på att "allt skall sparas", än vad jag har ;-)  Men att man skall spara på såna här charmiga gamla stammar kan han inte förstå!Mina tomatplantor har också nästan blåst bort, de har knappt några gröna blad kvar, men desto fler blommor!! Men kanske desto mer näring till blommorna och de blivande tomaterna nu då, för kan alla blommorna bli tomater är jag helnöjd!På altanen står tre små krukor och trycker i skuggan. De skulle jättegärna vilja komma ner i jorden, om jag bara visste vad det var för nått och var dom trivs bäst!! Kanske någon kan hjälpa mig? Fick dessa ministicklingar från en bekant till maken, tyvärr var det ingen som kom ihåg några namn!! Den med störst blad ser ut som någon typ av doftviol, är det så, vet jag inte om jag vill ha den. Jag har redan massor som sprider sig hej vilt och jag försöker förgäves hålla ordning på dom rackarna! Men de andra två är jag nyfiken på! Det lilla stråt längst fram har små mörka fläckar om man tittar riktigt noga.


4 kommentarer:

Rosenvante sa...

Så där tänker jag också och så tar det bara nån vecka så är hela rabatten full av nått som inte ska vara där. Men när jag väl sätter igång tycker jag ju om att få lite jord under naglarna.
Kan du inte sätta plantorna i nån låda tills du vet vad det är helt säkert? Jag gillar sådant som jag får av andra, oftast är det sånt som blommar bra och mycket. Alltså sådant andra vill bli av med och sånt som jag kanske ska klara av då. :) Här har jag fullt med blåklockor i min rabatt, ogräs säger gubben men jag älskar dem, trots att de tar mer och mer plats.

Mia stickar sa...

Kan inte hjälpa dig med sticklingarna råder dig som Rosenvante säger, sett dem i en låda! Brukar också glömma vad jag planterat och vart!

Fiff sa...

Vilken ljuvlig stjärnflocka! Jag har en ljusrosa, nästan beige här hos mig, men det slår ju inte färgen på din!

Anna sa...

hej hej ja de är våra små liv, kattungarna. vi söker med ljus och lycka efter nya hem till dem!