onsdag 25 maj 2011

Back from London!

Hem kom vi, mitt i askmoln och kuling!
Och brr.. så kallt det var att komma hem till blåsiga Västkusten.
Vi har haft soliga, roliga, härliga dagar i London! Mycket shopping (ömma fötter) och mysiga stunder på uteserveringar har det blivit. Jag gillar verkligen England och London. Gillar den avslappnade stilen. Och det var avslappnade att vara där utan att behöva "se allt", för det mesta har vi sett förut.


Lite tid mitt i centrum ägnade vi åt shopping på Oxford street, Carnaby street och Soho, rundvandring på Towern, promenad på Themsens "botten" (det var ebb) och över London Bridge och besök på Vinopolis. Sen tillbringades merparten av tiden lite utanför city. Vi utforskade Islington och Highbury, Camden town och Hamstead, och promenerade i Sy John på bl a Abbey Road. Och bodde gjorde vi i lugna Norfolk Square, vid Paddington.

Vi fick en rolig och intressant guidad tur på blodiga Towern av en duktig Beefeater!

 Vi kollade in Beatles kvarter med Abbey Road och Studios

Islington med Upper Street, Camden Passage och mysiga garnaffären Loop, blev jag stormförtjust i. En väldigt mysig stadsdel med "skön stämning"! Inne på Loop fick jag stora beslutsvåndan. Familjen satte sig att fika medan jag "klämde" runt bland hyllorna.

Vad jag köpte till slut..? Kommer i nästa inlägg!

I Highbury, som var en fin och lugn (iaf när vi var där) stadsdel, fick maken bestämma rutten och då blev det bl a besök på Arsenals gamla arena, som nu är ombyggd till ett superflådigt lägenhetskomplex och en öl på deras pub The Gunners.

Fina gamla hus i Highbury, jag gillar dessa engelska "radhus"!

I charmiga Hamstead vandrade vi i backarna både i stan och till den stora parken Hamstead Heath. Efter en ganska lång vandring stod vi på "Parlament Hill" och blickade ut över London medan kite-drakarna flög runt våra huvuden!

Böljande gröna kullar och fin utsikt i Hampstead Heath

Camden town är ju en färgsprakande stadsdel med mängder av marknader och affärer som kanske mest tilltalar ungdomar. Men det är ett häftigt ställe och alla matstånden längs kanalen gillade jag, kul att testa mat från världens alla hörn. Och visst fanns det mycket roligt att kolla på i alla marknadsstånden.

Färgglada läderkängor t ex!
Ett eldorado för tatuering, piercing och "goth-kläder"

Roliga caféer och mat från världens alla hörn!

Den fina slussen/kanalen i Camden


Det blev ett reseinlägg idag! Jag kan berätta att med i shoppingkassarna kom det även garn av det lyxigare slaget! Men nu är jag lite trött och det känns som om detta inlägget skulle kunna bli hur långt som helst om jag skall berätta om garner och garnaffärer i London också!
Detta är ju en stickblogg, så garnerna borde såklart haft högst prioritet! Men jag har inte fotat mina härvor än så ni får ge er till tåls tills nästa inlägg. Kommande dagar och helg är fullsmockade med "events", så vi får se när det blir....

4 kommentarer:

Rosenvante sa...

Oj, så mycket ni hann med och så trevligt ni verkar ha haft det. Märker att jag har mycket kvar att se när jag åker över, vilket är jättekul. Nu väntar jag med spänning på ditt nästa inlägg. :)

Mia stickar sa...

Det är snart 25 år sedan vi var i London och inte hann vi se så mycke inte. Ni verkar ha haft trevligt!

Anelias hantverk sa...

Så härlig resa du gjort till London! Tack för bilder, jag har inte varit där ännu, men kanske snart.
Helt ljuvliga disktrasor!
Ha det gott!

Sunna sa...

står på min önskelista att få se london, fina bilder