söndag 8 maj 2011

Stickad Pippi-mössa!

Min sommarmössa blev klar igår. Matchar skor och jacka bra, inte sant?! 
"Pippi-randig", med en röd rand, bara gråa (som jag tänkte först) blev lite tråkigt!


Inget mönster, mätte, räknade och stickade med stickor nr 4. Lagom varm och sitter som en smäck (bra när det blåser)! Nu hade jag ju inte tänkt gå runt i mössa i sommar :-) Men som jag skrev i förra inlägget så är den bra att ha när det blåser ute på havet eller när det plötsligt snöar i maj!!

Att jag skulle köpa matchande skor hade jag inte en tanke på när jag köpte dessa igår. Tanken är de skall vandra många mil i London. Behövde ett par snygga promenadskor och dessa var som gjutna på mina fötter, helt underbara! Detta är nog mitt 5:e par Ecco. Jag älskar skor, och mina fötter älskar Ecco!Roligt med snabbstickningar, men nu är jag ju lite vilse i pannkakan igen! Tog min härliga lilla korg med mig ut på altanen idag. Dessa garner använder jag till disktrasor/grytlappar och det är så roligt att matcha ihop olika färger. Alla garner är Soft Cotton från Järbo. Det blev några varv på min favoritdisktrasa, denna gång i ljusgult och limegrönt. Men sen fastnade jag i en deckare istället... idag kändes det skönare att luta sig tillbaka i solen och njuta av en spännande bok än att sticka. 
Så är det ibland.9 kommentarer:

Stickstugan sa...

Tack, för din award av min blogg, det var jätteroligt att du tycker att den är inspirerande.
Jag har själv jättesvårt att välja vilka jag skall utnämna, för alla som jag tittar in hos är lika inspirerande. Men i morgon har jag nog bestämt mig, tror jag :)
Tack igen
Lotta

Stickstugan sa...

Glömde säga att mössan blev snygg, har aldrig tänkt på att sticka det mönstret på en mössa. Det är bra med nya ideer.
Lotta

Maria sa...

Den blev jättefin! Jag tycker så mycket om "pippi-mönstret". Jag har en Fiskartröja men jag kanske skulle behöva en matchande mössa med...

Anna sa...

hej jättefin mössa, kul med Pippi och jag förstår att du behöver en när det blåser (blåser ofta hemma hos oss med), det är så skönt när man hittar skor som passar bra. Hoppas ni kommer få det gott i london!

Mia stickar sa...

Mössan blev jättefin! Mina fötter älskar också ecco!

Rosenvante sa...

Det blev ju jättefint med den röda mönsterbåden också. Sen blev det ju extra plus när du köpte röda skor också.
Jag gillar också Ecco, skor ska vara bekväma och fotriktiga.

Siv sa...

Snygg mössa! Den röda bården gjorde susen. Efter att ha seglat i många år, vet jag hur skönt det är med en mössa, när man är på kryss.
Och ECCO, finns inga bättre!

miaring sa...

Ibland behöver man en röd rand i livet!
kram Mia

Sunna sa...

finfint set, jag är lite fast i pippimönster just nu, har en massa pippivantar på gång så en mössa skulle ju behövas också