fredag 6 maj 2011

Värmande!

Så roligt det var att läsa era kommentarer till mitt virriga inlägg!
Vi skulle säkert kunna fylla en bok med vårt vimsiga mångsysslande!

*** 

Nu har oron lagt sig, stickabstinensen är över!

I veckan började en idé ta form, tack vare snön som plötsligt föll från vårhimlen!
Trodde jag såg fel, stod färdig för att cykla till jobbet och ser att snön vräker ner ute!!
Vinterjackan var undanhängd, så det fick bli seglarjackan. Fram med vantar igen och mössa, men näää jag kunde bara inte ta på mej en tjock vintermössa eller en luddig spetsbasker, det såg inte klokt ut ihop med seglarjackan!! Till slut hittade jag en som fick duga men jag insåg att jag behöver en "lagom varm sommarmössa" som matchar min seglarjacka och ibland kan det behövas en mössa när man är ute till havs. Eller när det plötsligt snöar i maj och man skall ut och cykla!!


Rotade lite i garnlagret och har nu börjat på en pippi-mössa efter eget mönster. Det vita garnet är Cotanani ur Mirasol Yarn Collection från Du Store Alpakka, hade 1,5 nystan, det bör räcka. Garnet är i bomull/ull och är lagom värmande tror jag, finns inte att köpa längre så i värsta fall får jag hitta någon lösning med annat garn. Funderade först på att göra röda och blå "pippi-ränder" men det kändes som det blev en barnmössa då. Nu blir det istället lite diskret grått, från ett kinesiskt merinogarn som jag köpte på Syfestivalen. Blir det för tråkigt kanske jag slänger in en röd rand också!


Sist men inte minst. 
Jag har fått en award från Rosenvante!


Det var roligt och värmande att läsa vad hon skrev och hon har själv en inspirerande blogg som alltid är lika trevlig att besöka! Awarden har 4U2 gjort och den är helt utan förpliktelser. Du väljer själv om, och till hur många du vill skicka den till. Jag blir inspirerade av alla och skulle kunna skicka den till hur många som helst!
Men bestämde mej till slut att ge den några ganska nya inspirerande bekantskaper!

Fiffel och Tråd
Återbrukar och skapar allehanda saker!

Stickstugan
Inspiration från Åland med egen kaffestuga!

Tootitosh
"Stickfröken" med mängder av kreativitet!

Lisas garnkorg
Inte helt ny bekantskap men det hon gör är så fint och välgjort!


Nu kommer solen igen! Glömd är snön och nu tar jag min kaffekopp (skall försöka att inte glömma den i trädgården ;) och slår mej ner ute i grönskan och stickar på min värmande sommarmössa!

En skön helg med mycket sol önskar jag er allihop!

4 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vilken tur att det löste sig så du kan sitta lugnt och njuta av skönt sticke.
Ha nu en skön helg och vi hoppas på mycket sol och värme.

Fiff sa...

Tack så mycket, det är smickrande :-) Jag skickar inte den vidare eftersom jag har fritt från awarder på min blogg, men jag tackar och bugar! O blir lite stolt såklart ;-) Kram o trevlig helg!

Bland nystan o papper sa...

Det blir finfint med grått och vitt.
:)

tilda sa...

Mössan blir säkert jättefin! Det var roligt att du hittade till min blogg. Jag minns inte om jag har gjort återbesök tidigare. Vi har haft det så rörigt sista tiden när gubben har varit sjuk så man minns inte snart vad man heter ens:) Men nu börjar det ljusna i horisonten. H. Tilda