onsdag 11 maj 2011

Fotar och njuter!

Det blir inte så mycket skapande i handarbetsväg nu. När maj månad visar sig från sin bästa sida, är det en ljuvlig tid. Allt är så skirt grönt och vackert och det finns ett slags lugn, ingen sommar- o semesterhets har startat. Jag vill inte att denna månaden skall ta slut!!

Mitt skapandet består mest i båt- och trädgårdspyssel och att springa runt och fota allt jag ser som är vackert! Någon liten lätt sommarstickning kanske kommer emellan. Men just nu är det skralt med både sticklust och stickplaner! Jag njuter av naturen och kryper runt med min kamera i högsta hugg! Så i detta inlägget bjuds bara på naturbilder! Håll tillgodo!


Ljuvliga körsbärsblommor!


Blommande slånbär, tror jag detta är...


Rosenkvitten är översållad med blommor och humlorna stortrivs!


Båten har sjösatts, det putsas och donas och havet lockar. Jag är ivrig att få ner alla saker till båten igen, plötsligt blir det plats över i källaren igen! En tur har det blivit, från sjösättningshamnen till hemmahamnen, och sen har vi fikat och "bryggseglat" i båten medan vi vårrustat den. Det är så mysigt!!


Mitt (vårt) trädgårdspyssel består i att "lägga ner" en rabatt, till förmån för ett stort soldäck istället! Ett stort fläderträd har redan sågats ner, en stor hortensiabuske har jag flyttat (den överlevde) och jag väntar nu ut några tidigblommande perenner, som jag skall flytta sen. En del skall "skrotas" också. Ni vet såna där blommor man inte tycker om men som envisas med att dyka upp överallt! De där man VILL på en viss plats, vägrar däremot ofta att dyka upp året därpå.


 Dessa ljuvligheter hade jag gärna haft i min rabatt. Men nu kom dom i form av en bukett från svägerskan!


Tomatplantorna flyttas in och ut efter väder och vind.

Efter en riktigt kvav varm dag idag, kom en åskknall och en ganska välkommen störtskur! Det sägs att det är sämre väder på väg. Tråkigt, men å andra sidan kanske det blir några maskor stickade!

7 kommentarer:

Bland nystan o papper sa...

Mmm, den här tiden på året är den finaste enligt mig. All det där skira, ljusgröna, dofterna oj oj.
Jag har sett den där rutiga Kungsängsliljan i gräset i en park här i Göteborg, den är så cool. Att det kan vara rutigt! Fina foton du tagit :)

Gunilla sa...

Tack för alla vackra foton! Ja det är verkligen en ljuvlig tid.

Hoppas du också ska få komma ut på en härlig båttur snart.

I det blå huset sa...

Ja det är så vackert och skirt ute nu, man vill stanna tiden.
Kungsängsliljan är så vacker tycker jag, har den i trädgården. Nu på våren säljs den ju som krukväxt så det är bara att köpa några stycken och sedan plantera ut.

Tina sa...

Åh ja, jag håller med dig tänk om man kunde stanna tiden i maj!!

Susilull sa...

Ovanstående kommentarers datum stämmer inte då Blogger trollade bort dem fredagen den 13:e!!

Rosenvante sa...

Visst är det härligt nu och sticka lär du väl hinna sen. Pass på o njut du och fortsätt fota o bjud oss på de fina bilerna.

Marianne sa...

Visst är maj en härlig tid. Jag pysslar också en del i trädgården men mest i växthuset. Har odlat fram tomater och gurka och även en hel del pelargoner från fröer som jag samlat ihop från tidigare år och hoppas få fram lite nya sorter :)